Armon sanoja

Kiitollisuus (14.9.2017)
Osaammeko olla kiitollisia Jumalalle kaikesta hyvästä, mitä hän on meille lapsilleen antanut? Jumala on antanut meille jokaiselle eri määrän hengellisiä ja maallisia lahjojaan. Samoin hän sallii meille myös eri määrän koettelemuksia. Kun me ymmärrämme, että nämä ovat Jumalan antamia ja sallimia, voimme tyytyä pieniinkin lahjoihin kiitollisina niistä ja ottaa kärsivällisesti vastaan suuretkin vastukset ja vastoinkäymiset.
Älä pelkää, sinä piskuinen lauma; sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan. (Luuk. 12:32)
Yhteiskuntamme on sairastunut. Ensisijaisia huolen aiheita eivät ole taloudelliset asiat tai ilmastonmuutokset. Näitä paljon vakavampi asia on suomalaisten nopeat muutokset elämäntavoissa ja arvojen valinnoissa. Niiden vaikutukset eivät koske vain tätä lyhyttä maallista elämäämme, vaan ulottuvat ajan rajan toiselle puolelle ikuisuuteen.
Tutki itseäsi (24.8.2017)
Sanokaa hätääntyneille sydämille: "Olkaa lujat, älkää peljätkö." (Jes.35:4) Jos tahdot tietää, kuinka tulet vanhurskaaksi, on tärkeintä olla selvillä siitä, ettet voi itsestäsi tulla sellaiseksi. Siksi on epäiltävä itseään ja tunnustettava olevansa kelvoton. Sellaisena on rukoiltava Jumalalta armoa ja turvauduttava siihen vahvasti.