Nuoret

Nuorten toiminta

 

Esikoiset järjestää monenlaista nuorten ja varhaisnuorten toimintaa eri paikkakunnilla; nuorten iltoja, leiripäiviä ja retkiä. Tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät tapahtumakalentereista. Tervetuloa mukaan!

 

Leiririppikoulu 2020 – ilmoittautuminen ja tiedotustilaisuuksia

 

Ilmoittautuminen vuoden 2020 rippileireille on nyt ajankohtainen kaikille niille, jotka täyttävät ensi vuonna 15 vuotta tai käyvät nyt kahdeksatta vuosiluokkaa. Tervetuloa mukaan!

Vuonna 2020 Esikoiset järjestää taas yhden leiririppikoulun Tampereen hiippakunnalta saadulla järjestörippikoululuvalla, yhteistyössä ev.lut. seurakuntien kanssa. Muutama viikko sitten pidetty ennakkokysely osoitti, että leiriä kohtaan on suuri ja laaja kiinnostus ja osallistujia on tulossa ympäri Suomen, mutta voimme kuitenkin mennä eteenpäin yhdellä leiririppikoululla.

Leiririppikoulu koostuu kevään aikana pidettävistä lähipäivistä ja leiristä Särsjärven leirikeskuksessa Padasjoella. Tämän tiedotteen alla näkyy vuoden 2019 riparin kulku. Vuoden 2020 ripari suunnitellaan pääpiirteittäin samalla tavalla. Lähipäivien ajankohtaa ei vielä ole päätetty.

Leiri pidetään 26.6.-3.7.2020 ja konfirmaatio on la 4.7.2020 Ristinkirkossa Lahdessa.

Leiririppikoulu maksaa 100 euroa. Maksuun on mahdollisuus hakea huojennusta.

Rippikoulu toteutetaan ev.lut. kirkon normaalin rippikouluohjeistuksen mukaisessa kehyksessä. Se käsittelee asioita syvällisesti. Leirillä on kuitenkin paljon yhteistä aikaa myös muuhun tekemiseen; laulamiseen, kisailuun, saunomiseen, uimiseen ja vapaaseen yhdessä oloon jne.

Hengellisen sisällön lisäksi ripari antaa nuorille hienon mahdollisuuden tutustua ja ystävystyä saman ikäisten nuorten kanssa. Rippileiri ja konfirmaatio ovat yksi elämän mieleenpainuvimmista jaksoista. Riparin jälkeen nuorten taival seurakuntayhteydessä voi jatkua tuttujen mm. nuorten tapahtumiin ja -iltoihin, seuroihin ja jumalanpalveluksiin osallistuen. Tässä kaikessa tapahtukoon Taivaan Isän tahto!

Esikoisten leiririppikouluun ilmoittaudutaan ajalla 26.9.-9.10.2019 Lahden seurakuntayhtymän verkkosivujen kautta käyttäen Lomaketta 3 sivustolla https://www.lahdenseurakunnat.fi/osallistu/seurakunta-arjessa/rippikoulu/sahkoiset-ilmoittautumislomakkeet-ja-infoa. Myös niiden, jotka jo tekivät nk. ennakkoilmoittautumisen, pyydetään ilmoittautumaan tuota kautta.

Järjestämme tästä leiririppikoulusta tiedotus- ja tutustumistilaisuudet seuraavasti:

Tampere la 21.9.2019 klo 16 Uudenkylän seurakuntatalossa. Yhteyshenkilö ja tiedustelut: Erkki Hartikka

Lahti su 22.9.2019 klo 12 (messun jälkeen) Salpausselän kirkossa. Yhteyshenkilö ja tiedustelut: Timo Marttinen

Helsinki su 22.9.2019 klo 17 (seurojen jälkeen) Malmin kirkossa. Yhteyshenkilö ja tiedustelut: Pekka Lahtinen

Turku su 22.9.2019 klo 17 Henrikinkirkossa (seurojen jälkeen). Yhteyshenkilö ja tiedustelut: Timo Aaltonen

Tiedotustilaisuudessa on läsnä aiempien vuosien riparilaisia ja isosia ja opetushenkilökuntaan kuuluvia kertomassa riparista ja vastaamassa nuorten itsensä ja vanhempien kysymyksiin.

Lisätietoja rippikoulusta antaa Timo Marttinen (p. 040 751 1047, sposti: timo.marttinen@pp.phnet.fi) ja Lahden seurakuntayhtymän kasvatustyönteologi Jari Laulainen (p. 044 719 1295, sposti: jari.laulainen@evl.fi).

Tämä tiedote löytyy myös verkkosivuiltamme www.esikoiset.fi/nuoret ja sitä toivotaan luettavan tilaisuuksissamme ajalla 9.9.-9.10.2019.

Tervetuloa mukaan!

 

Jumalan rauhan terveisin,

 

Rippikoulutyöryhmä

 

Tässä vielä tiedoksi, miten vuoden 2019 leiririppikoulu toteutui:

 • La 26.1.2019 aloitusinfo rippikoululaisille ja vanhemmille Joutjärven kirkossa isojen seurojen väliajalla klo 15.
 • 16.-17.3.2019 rippikouluviikonloppu Lahdessa
  • La 16.3.2019 klo 10-18 rippikoulupäivä Lahdessa Renkomäen seurakuntakodilla
  • Yöpyminen kodeissa.
  • Su 17.3.2019 klo 12 messu Lahdessa Liipolan seurakuntakeskuksessa.
 • 27.-28.4.2019 rippikouluviikonloppu Piikkiön leirikeskuksessa.
  • Sunnuntaina messu Turun seudulla.
 • 29.6. – 6.7.2019 rippileiri Särsjärven leirikeskuksessa Padasjoella
 • La 13.07.2019 klo 11 konfirmaatio Lahdessa Ristinkirkossa

Ripariin osallistui 33 nuorta ympäri Suomen. Opetustiimiin kuului pastori Jari Laulainen, Timo Marttinen, Johanna Konttinen, Timo Aaltonen ja Pekka Lahtinen ja kymmenen isosta.

 

 


Isä & poika -viikonloppuleiri Heinolassa 20-22.9.2019

 

Heinolassa Rievelinmutkan entisellä koululla, joka nykyisin toimii kylätalona, järjestetään valtakunnallinen isä&poika -leiri.

Leiri on tarkoitettu koulunsa aloittaneista rippikouluikään saakka. Majoitus tapahtuu koululla entisessä luokkahuoneessa, jossa nukutaan ”siskonpedeissä” patjoilla. Leirille ei ole varsinaista maksua, mutta paikanpäällä on mahdollisuus antaa vapaaehtoinen maksu kustannusten peittämiseksi.

Ilmoittautuminen 10.9.2019 mennessä alla olevalla ilmoittautumislomakkeella. (Päivitys 12.8.2019: Leiri on valitettavasti jo täynnä ja ilmoittautumislomake on suljettu. Ota tarvittaessa yhteyttä Rikuun!)

Lisätietoja antaa Riku Marttinen, riku.mart@gmail.com, puh. 040 515 1243

Ensimmäiset 50 henkeä mahtuvat leirille mukaan.

Leiri on tarkoitettu isä ja poika leirinä, mutta myös isoisä ja lastenlapsi ovat tervetulleita. Jos vanhempi ei pääse, on lapsella oltava joku vastuuvanhempi, joka mainitaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Leiripaikan tarkka osoite on Rievelinmutka 3, 18300 Heinola KK, www.imjarvi.info/yhdistyksia/rievelinmutka.

Ohjelmassa on saunomista, uimista, hyvää seuraa, nuotiolla istumista, lauleskelua, hartauksia, yhteisiä pelejä ja leikkejä jne. Lähellä on Ketturiutan luontopolku jossa voidaan käydä lauantaina tekemässä pieni kävely sään salliessa. Ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa. Saapuminen klo 17.00 alkaen jolloin on soppa tarjolla. 

Mukaan makuupussi, virsikirja, makuualusta jos sellainen löytyy. Omat henkilökohtaiset saunavarusteet. Liikuntaan ja kävelyyn sopivat vaatteet. Halukkaat voivat nukkua myös omissa teltoissaan.

Tervetuloa!


 

Nuortenpäivä Paimiossa lauantaina 14.9.2019

 

Esikoisten valtakunnallinen nuortenpäivä lauantaina 14.9.2019 Paimion seurakunnan leirikeskuksessa Rantalassa. Osoite on Hirvonpääntie 560, 21510 Hevonpää. 

Päivä alkaa ruokailulla klo 14.00. 

Ohjelmassa on mm. yhdessäoloa, laulua, nuortenilta, makkaranpaistoa sekä sauna- ja uintimahdollisuus. Nuorilla on mahdollisuus jäädä yöpymään Paimion seudulla paikallisissa kodeissa.

Nuortenpäivään järjestetään bussikyyti. Lähtö Lahdesta Joutjärven kirkolta klo. 10 ja pysähtyminen Helsingissä Puistolan kirkolla 11.30 mistä myös otetaan matkalaisia kyytiin. Lähtö Paimiosta takaisin 21.30 aikaan. Matkalle ovat tervetulleita myös muiden paikkakuntien nuoret. Bussi maksaa 15 euroa/hlö ja se maksetaan bussissa.

Jos jäät yöksi Paimion seudulle, paluu takaisin kotiin tulee tällöin huolehtia itse. 

Bussissa on jo hyvin porukkaa, mutta vielä mahtuu mukaan. Ilmoittaudu kuitenkin torstaina 12.9.  klo 21 mennessä, jos haluat kyytiin mukaan! Ilmoittautumislomake alla! Jos tulet omalla kyydillä, ilmoittautumista ei tarvita). Kyytiin mahtuu 47 ensin ilmoittautunutta.

Sydämellisesti tervetuloa nuorten päivään!