Nuoret

Nuorten toiminta

 

Esikoiset järjestää monenlaista nuorten ja varhaisnuorten toimintaa eri paikkakunnilla; nuorten iltoja, leiripäiviä ja retkiä. Tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät tapahtumakalentereista. Tervetuloa mukaan!


 

Leiririppikoulu 2019

 

Tervetuloa leiririppikouluun!

Vuonna 2019 Esikoiset järjestää jälleen yhden leiririppikoulun Tampereen hiippakunnalta saadulla järjestörippikoululuvalla, yhteistyössä Lahden ev.lut. seurakunnan kanssa. Rippikouluun ilmoittaudutaan ajalla 27.9.-10.10.2018. Katso tarkemmat ohjeet alta.

Rippikoulu koostuu kevään aikana pidettävistä kahdesta lähipäiväviikonlopuista, joista toinen pidetään Lahdessa ja toinen Turussa, ja leiristä Särsjärven leirikeskuksessa Padasjoella 29.6. - 6.7.2019. Konfirmaatio pidetään Lahdessa Ristinkirkossa lauantaina 13.7.2019 klo 11.

Leiririppikoulu maksaa osallistujille 100 euroa. Maksuun on mahdollisuus hakea huojennusta.

Opetukseen ja leirin järjestelyihin osallistuvat mm. Esikoisten Timo Aaltonen, Johanna Konttinen, Pekka Lahtinen ja Timo Marttinen ja Lahden seurakuntayhtymän pappi Jari Laulainen. Isosiksi toivotaan ja pyydetään omia nuoriamme. Leirin järjestelyyn ja ruokahuoltoon ei oleteta vanhempien talkootyöpanosta, mutta vapaaehtoisia tarvitaan aikanaan ruokahuollon järjestämiseen ja yövahdeiksi yms.

Leiririppikoulu toteutetaan ev.lut. kirkon normaalin rippikouluohjeistuksen mukaisessa kehyksessä. Se käsittelee asioita syvällisesti. Hengellisen sisällön lisäksi se antaa nuorille hienon mahdollisuuden tutustua ja ystävystyä saman ikäisten nuorten kanssa. Rippikoulun jälkeen nuorten taival seurakuntayhteydessä voi jatkua tuttujen matkaystävien kanssa mm. nuorten tapahtumiin ja -iltoihin, seuroihin, jumalanpalveluksiin osallistuen. Tässä kaikessa tapahtukoon Taivaan Isän tahto!

Toivomme, että tätä tiedotetta jaetaan laajasti. Leiririppikoulu on avoin kaikille. Kaikki ovat sydämellisesti tervetulleita!

OHJEET ILMOITTAUTUMISEEN:

Leiririppikouluun ilmoittaudutaan ajalla 27.9.-10.10.2018 sähköisesti Lahden seurakuntayhtymän verkkosivujen http://www.lahdenseurakunnat.fi/osallistu/seurakunta-arjessa/rippikoulu kautta. Kyseiseltä sivulta löytyy linkki rippikouluilmoittautumiseen. Tähän Esikoisten leiririppikouluun ilmoittaudutaan "lomakkeella 2". Sivustolta löytyy myös esite. Sivustolta ja esitteen sivuilla 12-13 esitellään ohjeita ilmoittautumiseen tarkemmin.

Muualta kuin Lahdesta tulevien on myös hyvä muistaa ilmoittaa omaan kotiseurakuntaansa, että tulee osallistumaan tähän leiririppikouluun.

Lisätietoja rippikoulusta antavat Timo Marttinen ja Jari Laulainen.


 

Vuoden 2017 ja 2018 jatkoripari 22.-23.9.2018

 

Tervetuloa jatkoriparille, vuoden 2017 ja 2018 riparilainen ja isonen!

Viikonlopun teema on Yhteys, Turvallisuus, Pyhyys ja Ilo.

Ohjelma alkaa la 22.9. klo 9-10 aamupalalla ja tulokahveilla. Klo 10 pidetään alkuhartaus. Päivän aikana tutkitaan yhdessä sanaa, lauletaan, ulkoillaan, pelataan, jutellaan ja illalla saunotaan. Sunnuntaina 23.9. päivä päättyy klo 14 alkavan seurahetken jälkeen. Seuroihin ovat myös vanhemmat tervetulleet.

Ota mukaan mm. raamattu ja pieni muistivihko, ulkoiluvaatteet, pyyhe ja uimahousut ja tyynyliina ja lakanat.

Paikka on siis Harjun kartano Padasjoella, osoite on Ukko-Pekantie 21, Padasjoki. Halutessasi voit tulla paikalle jo perjantai-iltana, jos esim. pitkämatkalaiset niin haluaisi. 

Ilmoittautumistiedot ym. on lähetetty sähköpostitse.

Sydämellisesti tervetuloa!