Nuoret

Nuorten toiminta

 

Esikoiset järjestää monenlaista nuorten ja varhaisnuorten toimintaa eri paikkakunnilla; nuorten iltoja, leiripäiviä ja retkiä. Tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät tapahtumakalentereista. Tervetuloa mukaan!

 

Isoskoulutus 22.-24.11.2019 Särsjärven leirikeskuksessa - ilmoittautuminen

22.-24.11. 2019 järjestetään isoskoulutus Särsjärven leirikeskuksessa Padasjoella. Isoskoulutukseen ovat tervetulleita kaikki rippikoulun käyneet nuoret. Mukaan mahtuu n. 30 nuorta. Tervetuloa mukaan!

Koulutus alkaa perjantaina 22.11. klo 17 ja loppuu suunnuntaina 24.11. lounaan jälkeen. Lauantaina illalla järjestetään Särsjärvellä yleinen nuorten ilta, jonka valmisteluun koulutettavat osallistuvat. 

Isoskoulutuksessa opit isosen perustaitoja, kuten hartauksien valmistelua ja ryhmän ohjaamista. Lisäksi koulutuksessa pääset tutustumaan uusiin ystäviin ja ennen kaikkea tutkimaan ja oppimaan Jumalan sanaa. Viikonloppu on osallistujille maksuton. 

Ajatuksemme on, että vuoden 2020 rippikoulun isosiksi valittavat käyvät tämän koulutuksen tai omaavat muuten vastaavat tiedot ja taidot. Kaikille koulutukseen tuleville ei voida luvata isosen hommia vielä vuoden 2020 riparille, mutta koulutus antaa hyviä valmiuksia kaikkeen leiritoimintaan, kuten lasten leireille. Isoskoulutukseen voi lähteä mukaan, vaikka ei olisi varma haluaako toimia isosena leireillä.

Mukaan koulutukseen tarvitset Raamatun, muistiinpanovälineet, ulkoiluvarusteet, liinavaatteet ja saunomisvarusteet. Sisätossut tai villasukat on hyvä olla mukana. Maijoitus on leirikeskuksen huoneissa.

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella viimeistään ke 13.11. mennessä

(Jos joudumme rajoittamaan osallistujien määrää tässä koulutusviikonlopussa, tarkastelemme sopivaa ikä- ja sukupuolijakaumaa ja ilmoittautumisjärjestystä. Mutta, ei hätää, jatkossa pidetään lisää koulutusviikonloppuja, jos Luoja suo.)

Sydämellisesti tervetuloa mukaan!

Rippikoulutyöryhmä

Lisätiedot rippikoulu(a)esikoiset.fi tai timo.marttinen(a)pp.phnet.fi

Ilmoittautujan tiedot:

*
*
*
*
*

Huoltajan tiedot (jos ilmoittautuja on alle 18 v ikäinen):

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Leiririppikoulu 2020 – ilmoittautuminen ja tiedotustilaisuuksia

 

Ilmoittautuminen vuoden 2020 rippileireille on nyt ajankohtainen kaikille niille, jotka täyttävät ensi vuonna 15 vuotta tai käyvät nyt kahdeksatta vuosiluokkaa. Tervetuloa mukaan!

Vuonna 2020 Esikoiset järjestää taas yhden leiririppikoulun Tampereen hiippakunnalta saadulla järjestörippikoululuvalla, yhteistyössä ev.lut. seurakuntien kanssa. Muutama viikko sitten pidetty ennakkokysely osoitti, että leiriä kohtaan on suuri ja laaja kiinnostus ja osallistujia on tulossa ympäri Suomen, mutta voimme kuitenkin mennä eteenpäin yhdellä leiririppikoululla.

Leiririppikoulu koostuu kevään aikana pidettävistä lähipäivistä ja leiristä Särsjärven leirikeskuksessa Padasjoella. Tämän tiedotteen alla näkyy vuoden 2019 riparin kulku. Vuoden 2020 ripari suunnitellaan pääpiirteittäin samalla tavalla. Lähipäivien ajankohtaa ei vielä ole päätetty.

Leiri pidetään 26.6.-3.7.2020 ja konfirmaatio on la 4.7.2020 Ristinkirkossa Lahdessa.

Leiririppikoulu maksaa 100 euroa. Maksuun on mahdollisuus hakea huojennusta.

Rippikoulu toteutetaan ev.lut. kirkon normaalin rippikouluohjeistuksen mukaisessa kehyksessä. Se käsittelee asioita syvällisesti. Leirillä on kuitenkin paljon yhteistä aikaa myös muuhun tekemiseen; laulamiseen, kisailuun, saunomiseen, uimiseen ja vapaaseen yhdessä oloon jne.

Hengellisen sisällön lisäksi ripari antaa nuorille hienon mahdollisuuden tutustua ja ystävystyä saman ikäisten nuorten kanssa. Rippileiri ja konfirmaatio ovat yksi elämän mieleenpainuvimmista jaksoista. Riparin jälkeen nuorten taival seurakuntayhteydessä voi jatkua tuttujen mm. nuorten tapahtumiin ja -iltoihin, seuroihin ja jumalanpalveluksiin osallistuen. Tässä kaikessa tapahtukoon Taivaan Isän tahto!

Esikoisten leiririppikouluun ilmoittaudutaan ajalla 26.9.-9.10.2019 Lahden seurakuntayhtymän verkkosivujen kautta käyttäen Lomaketta 3 sivustolla https://www.lahdenseurakunnat.fi/osallistu/seurakunta-arjessa/rippikoulu/sahkoiset-ilmoittautumislomakkeet-ja-infoa. Myös niiden, jotka jo tekivät nk. ennakkoilmoittautumisen, pyydetään ilmoittautumaan tuota kautta.

Järjestämme tästä leiririppikoulusta tiedotus- ja tutustumistilaisuudet seuraavasti:

Tampere la 21.9.2019 klo 16 Uudenkylän seurakuntatalossa. Yhteyshenkilö ja tiedustelut: Erkki Hartikka

Lahti su 22.9.2019 klo 12 (messun jälkeen) Salpausselän kirkossa. Yhteyshenkilö ja tiedustelut: Timo Marttinen

Helsinki su 22.9.2019 klo 17 (seurojen jälkeen) Malmin kirkossa. Yhteyshenkilö ja tiedustelut: Pekka Lahtinen

Turku su 22.9.2019 klo 17 Henrikinkirkossa (seurojen jälkeen). Yhteyshenkilö ja tiedustelut: Timo Aaltonen

Tiedotustilaisuudessa on läsnä aiempien vuosien riparilaisia ja isosia ja opetushenkilökuntaan kuuluvia kertomassa riparista ja vastaamassa nuorten itsensä ja vanhempien kysymyksiin.

Lisätietoja rippikoulusta antaa Timo Marttinen (p. 040 751 1047, sposti: timo.marttinen@pp.phnet.fi) ja Lahden seurakuntayhtymän kasvatustyönteologi Jari Laulainen (p. 044 719 1295, sposti: jari.laulainen@evl.fi).

Tämä tiedote löytyy myös verkkosivuiltamme www.esikoiset.fi/nuoret ja sitä toivotaan luettavan tilaisuuksissamme ajalla 9.9.-9.10.2019.

Tervetuloa mukaan!

 

Jumalan rauhan terveisin,

 

Rippikoulutyöryhmä

 

Tässä vielä tiedoksi, miten vuoden 2019 leiririppikoulu toteutui:

 • La 26.1.2019 aloitusinfo rippikoululaisille ja vanhemmille Joutjärven kirkossa isojen seurojen väliajalla klo 15.
 • 16.-17.3.2019 rippikouluviikonloppu Lahdessa
  • La 16.3.2019 klo 10-18 rippikoulupäivä Lahdessa Renkomäen seurakuntakodilla
  • Yöpyminen kodeissa.
  • Su 17.3.2019 klo 12 messu Lahdessa Liipolan seurakuntakeskuksessa.
 • 27.-28.4.2019 rippikouluviikonloppu Piikkiön leirikeskuksessa.
  • Sunnuntaina messu Turun seudulla.
 • 29.6. – 6.7.2019 rippileiri Särsjärven leirikeskuksessa Padasjoella
 • La 13.07.2019 klo 11 konfirmaatio Lahdessa Ristinkirkossa

Ripariin osallistui 33 nuorta ympäri Suomen. Opetustiimiin kuului pastori Jari Laulainen, Timo Marttinen, Johanna Konttinen, Timo Aaltonen ja Pekka Lahtinen ja kymmenen isosta.