Herran syntymä on lähellä

22.12.2017

Sakarias, Johannes Kastajan isä, ennusti pojastaan: Sinä lapsukainen olet kutsuttava Korkeimman profeetaksi, sillä sinä olet käyvä Herran edellä valmistaaksesi hänen tietään ja antaaksesi hänen kansalleen pelastuksen tuntemisen syntien anteeksisaamisessa. (Luuk. 1:76-77)

Johannes saarnasi: Tehkää parannuksen soveliaita hedelmiä. Jo on kirves pantu puitten juurelle. Jokainen puu, joka ei kanna hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen. Hän  kastoi ihmisiä parannuksen kasteella ja sanoi kysyville: Minä olen huutavan ääni erämaassa: Tehkää tie tasaiseksi Herralle. Tehkää parannus, sillä taivaanvaltakunta on tullut lähelle.

Tällaisella saarnalla Johannes Kastaja alkoi herätellä nukkuvia omiatuntoja. Hän osoitti, että kaikki ovat Herran edessä syntisiä ja ilman iankaikkista elämää. Tällainen sana, joka näyttää kaikki ihmiset syntisiksi ja Jumalan lain rikkojiksi, täytyisi kuulua tänäkin aikana kaikista paikoista, missä jumalansanaa julistetaan. Jumala antaa omantunnon herätyksen ja murheen synnistä ja kaipauksen rauhasta Vanhimman kanssa. Kaipaavalle  ja murheelliselle Johannes osoittaa miten synnistä vapaudutaan, nimittäin kääntymällä hänen puoleensa, joka vain voi auttaa ja armahtaa. Vieläkin Johannes sanoo: pysähtykää ja ottakaa vastaan Kristus, uskokaa häneen, hän vapauttaa teidät synnistä. Kun sen uskomme, on meillä pelastus. Koko asia riippuu Kristuksesta. Kiittäkäämme Jumalaa hänen armostaan, että meillä on vielä puhdas evankeliumi keskellämme. Se johdattaa meitä parannukseen mutta myös iloitsemaan autuudestamme Jeesuksessa Kristuksessa.  

Toivotan kaikille oikeaa joulurauhaa, jossa joulun Herra saa olla kanssamme.

 

Martti Lahtinen