Armon sanoja

Jeesus ympärileikattiin kahdeksan päivän ikäisenä, kuten Mooseksen laki vaati ja hänelle annettiin nimi Jeesus. Puhdistuspäivänä, joka oli neljäskymmenes päivä, vanhemmat veivät hänet Jerusalemiin asettaakseen hänet Herran eteen, niin kuin lain mukaan tuli tehdä.
Ansaitsematon armo (25.1.2018)
Minä kihlaan sinut itselleni uskollisuudella ja sinä olet tunteva Herran (Hoos. 2:20). Näillä profeetta Hoosean kirjasta löytyvillä sanoilla Herra lupaa kihlata morsiamensa. Tuon kihlauksen myötä Kristus täytti Jumalan vanhurskauden ja kärsi edestämme tuomion. Kihlajaislahjana Herra tarjoaa armon ja laupeuden, sillä Kristuksen toimittaessa tätä kallista kihlausta hänen sydämessään paloi sulhasen rakkaus morsiantaan kohtaan, kuten myös äidillinen armahtavaisuus. Sama rakkaus palaa hänen sydämessään yhä.
Markuksen evankeliumissa kerrotaan Jeesuksen vierailusta opetuslastensa Simon Pietarin ja hänen veljensä Andreaan kodissa (Mark. 1:29-31). Siellä hän paransi Simonin anopin, joka oli sairaana. Kun Jeesus oli koskettanut Simonin anopin kättä, kuume lähti hänestä. Välittömästi sen jälkeen hän palveli heitä.
Raamatussa kerrotaan Jeesuksen lapsuudesta melko vähän. Julkisen toimintansa hän aloitti kasteensa jälkeen noin 30-vuotiaana.