Armon sanoja

Rakkauden laki (20.7.2017)
Eräs rikas mies juoksi Jeesuksen luo, polvistui hänen eteensä kysyen häneltä: ”Hyvä opettaja, mitä minun pitää tekemän, että minä iankaikkisen elämän perisin?”( Mark 10:17) Hyvä kysymys. Se koskee meitä jokaista. Tätä kysymystä miettii varmaankin lähes jokainen ihminen joskus elämänsä varrella.  Onko elämää kuoleman jälkeen? Jos on, niin missä minä sen vietän? Miten pääsisin taivaaseen?
Päivän evankeliumitekstissä Jeesus kysyy opetuslapsilta: Kenenkä te sanotte minun olevan? Simon Pietari vastasi ja sanoi: Sinä olet Kristus, elävän Jumalan poika. Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: Autuas olet sinä, Simon, Joonaan poika, sillä ei liha eikä veri ole sitä sinulle ilmoittanut, vaan minun Isäni, joka on taivaissa". Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita (Matt. 16:15-18).
Kristinopin pääsisällön voi ilmaista sanalla armahdus. Meidät syntiset on armahdettu tuomiosta. Armoistuimelta on kuulutettu päätös: "Armahdettu."
Tuhlaajapojan vertauksella Vapahtaja ilmoittaa rakkautensa syntistä kohtaan. Hän ei tahdo, että kukaan joutuu iankaikkisuudessa maksamaan sitä velkaa, jonka hän on suurella tuskalla ja vaivalla sovittanut Getsemanessa ja Golgatalla.