Armon sanoja

Kaita tie (3.8.2017)
​Tie on kaita, joka vie elämään (Matt. 7:14). Kaikkialla ollaan niin evankeliumia vastaan, etten tiedä, pitääkö minun sitä enää saarnata. Jos saarnataan kunniallisesta elämästä, maailma mielistyy siihen ja rakentaa siitä itselleen tikapuut taivaaseen. Jumala ei voi sitä sietää. Ei kelpaa rietas eikä kunniallinenkaan elämä. Mitä meidän siis on tehtävä?
L.L. Laestadiuksen saarnasta kirkastussunnuntaina vuonna 1848 Sillä me emme ole noudattaneet viekkaasti keksittyjä taruja tehdessämme teille tiettäväksi meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen voimaa ja tulemista, vaan me olemme itse nähneet hänen suuren kunniansa. (2. Piet. 1:16)
Rakkauden laki (20.7.2017)
Eräs rikas mies juoksi Jeesuksen luo, polvistui hänen eteensä kysyen häneltä: ”Hyvä opettaja, mitä minun pitää tekemän, että minä iankaikkisen elämän perisin?”( Mark 10:17) Hyvä kysymys. Se koskee meitä jokaista. Tätä kysymystä miettii varmaankin lähes jokainen ihminen joskus elämänsä varrella.  Onko elämää kuoleman jälkeen? Jos on, niin missä minä sen vietän? Miten pääsisin taivaaseen?
Päivän evankeliumitekstissä Jeesus kysyy opetuslapsilta: Kenenkä te sanotte minun olevan? Simon Pietari vastasi ja sanoi: Sinä olet Kristus, elävän Jumalan poika. Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: Autuas olet sinä, Simon, Joonaan poika, sillä ei liha eikä veri ole sitä sinulle ilmoittanut, vaan minun Isäni, joka on taivaissa". Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita (Matt. 16:15-18).