Taivaan kansalaisena maailmassa

7.5.2023

"Mutta nyt minä tulen sinun tykösi ja puhun tätä maailmassa, että heillä olisi minun iloni täydellisenä heissä itsessään. Minä olen antanut heille sinun sanasi, ja maailma vihaa heitä, koska he eivät ole maailmasta, niinkuin en minäkään maailmasta ole. En minä rukoile, että ottaisit heidät pois maailmasta, vaan että sinä varjelisit heidät pahasta. He eivät ole maailmasta niinkuin en minäkään maailmasta ole. Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus."  (Joh.17:13-17).

Taivaan kansalaisen elämä on kuulon varassa. Lampaan luonto ja ominaisuus on kuulla tarkasti. Kristus itse sanoo että "Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne ja ne seuraavat minua." (Joh10:27). Kun kristitty kohtaa vastuksia ja kiusauksia voi maailman henki tulla sanomaan että "Vai niin, kuinka hän muka sinut tuntee, kun sinun käy noin pahoin. Silloin Taivaan kansalainen vastaa: "Minä tiedän, että hän tuntee minut, ja tälle uskolleni ei tule esteeksi se, että minun on kohdattava kaikenlaista onnettomuutta. Minä tunnen hänen äänensä. Äänen, jolla hän sanoo, että olen sinun Paimenesi, annoin henkeni edestäsi. Olen kuollut tähtesi. "Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima." (1.Kor1:18).  

Jos Sana menee hukkaan, on lohdutus poissa. Kun riipumme sanassa, niin Paimen on näkyvillä. Näkyvillä osoittamassa sitä mitä Kristus meille ansaitsi, nimittäin syntien anteeksiantamuksen ja iankaikkisen elämän. Maailmassa on kaikkina aikoina ollut monenlaista uskoa ja jumalanpalvelusta liikkeellä. Mutta yksi Paimen ja yksi lammastarha merkitsee sitä, että Jumala Kristuksen tähden tahtoo omistaa Taivaan kansalaisiksi kaikki, jotka ottavat evankeliumin vastaan, olkoot sitten juutalaisia tai pakanoita. Ainoa oikea jumalanpalvelus toteutuu silloin, kun seuraamme tätä Paimenta ja hänen ääntään.

Sameli