Inkerin kirkon piispa Ivan Laptevin rukous

17.3.2022

Armollinen Taivaallinen Isä, me kiitämme Sinua rakkaudestasi ja armostasi, joka on tarkoitettu kaikille ihmisille Pojassasi Jeesuksessa Kristuksessa, sillä Hän on sovittanut maailman kanssasi.

Älä syytä ihmisiä heidän synneistään. Olet antanut meille sovinnon tehtävän. Rukoilemme, Herra, tänäänkin: anna Pyhän Henkesi kautta rauha ihmisten sydämiin. 

Rukoilemme Sinua: lopeta, Herra, ihmisten aggressio, suo, Herra, ettei verta vuodatettaisi. Rukoilemme Sinua, Herra, niiden puolesta, jotka ovat jo kärsineet tai kestäneet sortoa ja epäonnea – anna lohdutusta ja apua.

Rukoilemme Sinua, Herra, presidenttien, vastuuhenkilöiden, kaikkien niiden puolesta, jotka päättävät ihmisten kohtaloista. Rukoilemme Sinua – anna heille Pyhä Henki ja johdata rauhaan. Luotamme sinun suureen armoosi. Synti on erottanut ihmiset sinusta ja toisistaan, mutta Pojassasi Jeesuksessa Kristuksessa meillä on toivo ja rauha.

Pyydämme sinua siunaamaan meitä ja kuulemaan myös tämän rukouksen, rakkaan Poikasi, Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

 

Julkaistu IK:n verkkosivuilla 23.2.2022: