Lastenleirillä Palajärvellä

22.9.2018

Kesä-heinäkuun vaihteessa järjestettiin neljä lasten kesäleiriä Palajärven leirikeskuksessa Vihdissä.

Leirien järjestäjänä oli Kunnon Seura, joka on toiminut jo reilun 25 vuoden ajan kesäleirien järjestäjänä pääkaupunkiseudulla. Leiritoiminta on Kunnon Seuran ydintoimintaa, jossa mukana on kaikenikäisiä eri rooleissa: leiriläisiä, isosia, ohjaajia, emäntä ja isäntä ja keittiöhenkilökunta sekä muita tarpeen mukaan. Leireistä on erittäin hyviä kokemuksia, ja monet lasten ja nuorten ystävyyssuhteet ovat saaneet alkunsa Kunnon Seuran leireillä. Leirit ovat myös jatkoa rippikoulun käyneille nuorille, jotka oman leirinsä lisäksi ovat isosina, mistä olemme olleet erityiset iloisia ja kiitollisia.

Tänä vuonna leirejä oli yhtensä neljä. 7-9, 10-12, 13-15 ja 16-18 vuotiaiden leirit jotka olivat kestoltaan 2-3 vuorokautta. Jokaisella leirillä on oma kristillinen teema jota käydään läpi monin eri tavoin leirin aikana. Tänä vuonna leirin teemoina oli mm. anteeksi antaminen ja Jumalan luomistyö. Lapsen maalasivat isolle seinälle Jumalan luomakuntaa, visailimme luontoaiheilla, luimme luomiskertomusta ja keskustelimme Jumalan luomistyöstä. Aamulla pidettiin aamuhartaus ja illalla iltanuotiolla tikkupullan tai makkaran paiston jälkeen.

Tärkeä tapahtuma leirillä oli sunnuntaiset seurat leirikeskuksen ladossa. Leiriläisten lisäksi koolla oli useita pääkaupunkiseudun ystäviä.

Leireillä on tärkeänä osana tekeminen, joista suurimman suosion yleensä saa koppis, sketsien näytteleminen, saunominen ja uinti, jota ei koskaan ole liikaa ainakaan lasten mielestä. Mennyt kesä oli erityisen lämmin, ja monen sydäntä lämmittää leirimuistot, kun on saanut viettää lasten ja nuorten kanssa ihania kesäpäiviä yhdessä tehden ja rukoillen.

Saamme olla taas kiitollisia Taivaan Isälle, että Hän on siunannut kesäleirimme.

Jukka Hongisto