Martinpäiväseurat Järvenpäässä

11.12.2017

Syksyn valtakunnalliset seurat pidettiin 11. ja 12. marraskuuta Järvenpään kirkon ja seurakuntatalon avarissa tiloissa, jonne kokoontui seuraväkeä eri puolilta maatamme.

Lauantain päiväseuroissa saimme kuulla vanhaa lähetysmiestämme Arvo Konttista. Hän puhui Matt. 5:n johdolla autuuden tuntomerkeistä. Iltaseuroissa Sakari Siltala saarnasi tekstinään Luuk. 15. Sunnuntain päiväseuroissa saarnasi Heikki Purtanen (Room. 8) ja iltaseuroissa Aulis Ansaharju (Fil. 3). Kaikki saarnat voi kuunnella esikoiset.fi-sivulta.

 

Nuorteniltaan saapui nuoria ilahduttavasti. Illan aiheena oli hengellinen sota. Kuultiin, miten Gideon voitti vihollisen pienellä sotajoukolla, miten Joosef ja moni muu Raamatun uskonsankari voitti uskon koetuksissa sekä kuultiin monipuolisesti Lutherin opetuksista ja uskon taisteluista. Niistä saa lohtua ja voimaa uskonelämään. Kun voimamme käyvät heikoiksi, saamme muistaa, että Herran voima on heikoissa väkevä.

 

Sunnuntain väliaika vietettiin isänpäivän merkeissä. Seurojen lähtökahveilla oli iloinen ja tyytyväinen seuraväki ja salissa kaikuivat Siionin laulut.

Saarnaajainkokouksessa sovittiin ulko- ja kotimaan lähetysmatkoista. Seuraavat valtakunnalliset seurat ovat palmusunnuntain viikonloppuna Turussa. Lähetystyötä Venäjällä lisättiin muutamilla uusilla paikkakunnilla. Tähän työhön kutsuttiin nyt Lasse Tamsi ja Timo Marttinen. Kotimaan työssä saarnatehtävässä kehotettiin aloittamaan Tampereen ja Turun seudun lukijoita: Erkki Hartikkaa ja Markus Puuskaa Tampereelta sekä Turun seudulta Timo Aaltosta, Kari Toivosta ja Jussi Luomaa. Teuvalle kutsuttiin lukijoiksi Sameli Vainioranta ja Joni Leppälä.


Keskustelua oli Norjassa ja Ruotsissa olevien ystävien palvelemisesta, tekstien kääntämisestä ja saarnojen tulkkaamisesta. Nyt tulkattiin yksi saarna ruotsiksi sekä yksi englanniksi ja arabiaksi, sillä seuroihin oli tullut runsaasti maahanmuuttajia.