Lähetyspäivään saatiin terveisiä Venäjältä, Virosta sekä maahanmuuttajatyöstä

12.9.2017

Tampereen uudella rukoushuoneella, Uudenkylän seurakuntatalolla, vietettiin Esikoiset ry:n Lähetyspäivää lauantaina 9.9.2017. Lähetystyöstä kiinnostuneita henkilöitä oli kutsuttu kuulemaan terveisiä ulkomaanlähetyksestä viime vuodelta sekä keskustelemaan tulevista suunnitelmista. Lähetystyön pääpainopisteet, seurakuntamatkat sekä lapsi- ja nuorisotyö olivat vahvasti esillä päivän aikana.

Esikoiset tekevät vuositasolla yhteensä noin 50 seurakuntamatkaa Venäjälle ja Viroon. Lisäksi pyhäkoulu- ja leirimatkoja on vuosittain toistakymmentä. Paikan päällä ulkomaan lähetystyöhön osallistuu kaikkiaan 30-40 henkilöä. Lähetystyön budjetti on noin 100 000 euroa. Esikoiset on Inkerin kirkon tärkeä hengellisen työn yhteistyökumppani. Yhteistyösopimus on uusittu viime syksynä.

Lähetystyöhön saimme tuoreita kuulumisia sekä Venäjältä että Virosta. Inkerin kirkon terveisiä toivat kirkkoherra Aleksei Uimonen Toksovasta sekä kirkkoherra Aleksei Aljoskin Saranskista Mordvan alueelta. Viron kirkon terveisiä toi piispa Joel Luhamets. Aleksei Uimonen kiitti Esikoisia ahkeruudesta tehdä säännöllistä työtä Inkerin kirkon seurakunnissa. Inkerin kirkko potee pappispulaa ja meidän työmme tulee siellä suureksi avuksi. Yhteistyö on läheistä, lämmintä ja luottamuksellista. Saranskin seurakunnissa vierailemme kaksi kertaa vuodessa. Nämä lähetysviikonloput ovat suureksi virkistykseksi jokaiselle seurakuntalaiselle, totesi Aljoskin. Piispa Luhamets kiitti niin ikään hyvästä yhteistyöstä ja toivoi sen jatkuvan entistäkin tiiviimpänä. Samoin hän toivoi, että kirjallinen yhteistyösopimus Viron evankelisluterilaisen kirkon ja Esikoisten välillä voitaisiin allekirjoittaa tulevan syksyn aikana.

Lapsi- ja nuorisotyö on erittäin merkittävä osa Esikoisten lähetystyötä. Pyhäkouluja ja leirejä pidetään lähes kuukausittain Venäjällä mm.  Kosemkinan, Jaaman, Tihkovitsan, Toksovan ja Kupanitsan alueen lapsille ja nuorille. Lisäksi on vuosittain perheleirejä mm. Keltossa ja Rzhevissä. Pyhäkoulu- ja leirityötä tehdään entistä enemmän yhteistyössä Inkerin kirkon seurakuntien kanssa siten, että ennakkoon sovittuja vastuita kantavat molemmat tahot. Näin työ linkittyy entistä tiiviimmin osaksi paikallisen seurakunnan työtä. Herra on siunannut herätysliikkeemme piiriin erittäin innostuneen lapsi- ja nuorisotyöjoukon, jotka esittelivät toimintamuotoja kokousväelle.

Lähetyspäivässä kuultiin myös katsaus maahanmuuttajien parissa tehtävään lähetystyöhön. Herra on antanut myös sillä alueella paljon mahdollisuuksia kirkastaa ”ensimmäisen pakolaisen”, Herramme Jeesuksen rakkautta jokaisen ihmisen kuolematonta sielua kohtaan. Erityisesti Lahden ja Porin ystävät ovat saaneet maahanmuuttajatyöstä paljon uutta työkenttää.

Lähetyspäivä päättyi yhteisesti vietettyyn ehtoollisjumalanpalvelukseen, jossa liturgina toimi Messukylän seurakunnan pappi Janne Häkkinen ja saarnan piti Aleksi Uimonen.

Lähetyspäivän annista kiitollisena

Eero Nieminen

”Minä istutin, Apollos kasteli, mutta Jumala on antanut kasvun. Niin ei siis istuttaja ole mitään, eikä kastelijakaan, vaan Jumala, joka kasvun antaa. Mutta istuttaja ja kastelija ovat yhtä; kuitenkin on kumpikin saava oman palkkansa oman työnsä mukaan.” (1. Kor.3:6-8)