Rakkauden laki

6.7.2024

”Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttansa. Siinä on rakkaus, ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi. Rakkaani, jos Jumala on näin meitä rakastanut, niin mekin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme”. (Joh.4: 9-11)

Taivaan Isä avatkoon meitä kaikkia ymmärtämään tämän ihmeellisen Jumalan rakkauden meitä syntisiä kohtaan. Hän lähetti ainoan Poikansa armahtamaan meitä syntisiä, että saamme joka päivä jäädä hänen armoonsa ja luottaa syntien anteeksisaamiseen.

Ainoastaan sen tunteminen ja uskominen antaa meille voiman rakastaa ja armahtaa toinen toisiamme myös vihollisiamme, niin kuin Jeesus meitä opettaa evankeliumitekstissä:

”Teille, jotka minua kuulette, minä sanon: rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat. Siunatkaa niitä. jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden puolesta, jotka parjaavat teitä. Jos joku lyö sinua poskelle, tarjoa toinenkin poski. Jos joku vie sinulta viitan, anna hänen ottaa paitasikin. Anna jokaiselle, joka sinulta pyytää, äläkä vaadi takaisin sitä, joka sinulta jotakin vie. Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille”. (Luuk.6.27-31)

Siinä on kyllä neuvoa meille, että voisimme miettiä omia tekojamme ja sanomisiamme niin seurakuntaelämässä kuin myös läheistemme kanssa. Ettemme olisi aiheuttamassa rakastamattomuutta ja kylmyyttä väleihimme, vaan enemmänkin rauhaa ja rakkautta. Tähän rukoilkaamme Taivaan Isältä ymmärrystä ja voimaa.

Kari Toivonen