Kutsu Jumalan valtakuntaan

9.6.2024

”Aika on täyttynyt, Jumalan valtakunta on tullut lähelle, tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi” (Mark.1:15)

Kun Jeesus alkoi julkisen julistustoimen, hän saarnasi Jumalan valtakunnan evankeliumia.

” Tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi. ”

Uskon sen, että tämän evankeliumin kautta on tarkoitus osoittaa meille ihmisille syntiinlankeemuksen seuraus. Minkälaisiksi me ihmiset olemme tulleet syntiinlankeemuksessa.

Jeesus tahtoo osoittaa sanassaan, että me kaikki olemme samanlaisia ja kannamme syntiinlankeemuksen seurauksia mukanamme. Koko ihmissukukunta, niin sinä kuin minä, olemme epäuskon kautta kuolemaan tuomittuja ilman Vapahtajaa.

Näin Vapahtajan on täytynyt tulla ja valmistaa meille iankaikkisen autuuden ja lunastuksen hänen verensä kautta. Meidät vapautetaan epäuskon siteistä, lain tuomiosta, kuolemasta ja kadotuksesta.

Tämä tapahtuu uskon kautta Jeesukseen Kristukseen niille armahdetuille Jumalan lapsille, jotka ottavat tämän kutsun vastaan. Näin Jumala on kutsunut meidät Hänen armonsa osallisuutteen, Hänen armovaltakuntaansa.

Ilmestyskirjassa kuvataan armon valtakuntaa uutena Jerusalemina, jonka Johannes näki ja joka laskettiin alas taivaasta ihmisten keskelle (Ilm.21:2-3)

Tähän armovaltakuntaan on jätetty synninpäästön eli taivaan valtakunnan avaimet.

Ne, jotka ovat johdatettu tähän armovaltakuntaan, eli armon osallisuuteen, uskon että heidän sydämellään on halu julistaa kutsua Jumalan valtakuntaan Jeesuksen käskyn mukaan.

Tämä kutsu kuuluu ”Tulkaa sillä kaikki on valmiina”.

Nyt saarnaa kallis veri ja synnit peseepi,

on avoin armonmeri - kuuletko, veljeni!

Sentähden vapahina nyt, lapset, laulakaa

Ja Herran armovuotta kaikille huutakaa!

(Armon Sävel 22:6)

 

Jäädään Jumalan armon ja rauhan turviin.

 

Timo Rantala