Kuninkaasi tulee nöyränä

2.12.2023

Näin sanoo Herra: Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut; minä olen valmistanut sinut ja pannut sinut kansoille liitoksi, kohottamaan ennalleen maan, jakamaan hävitetyt perintöosat, sanomaan vangituille: "Käykää ulos!" ja pimeässä oleville: "Tulkaa esiin!" Teiden varsilta he löytävät laitumen, kaikki kalliokukkulat ovat heillä laidunpaikkoina. Ei heidän tule nälkä eikä jano, ei hietikon helle eikä aurinko satu heihin, sillä heidän armahtajansa johdattaa heitä ja vie heidät vesilähteille. (Jesaja 49: 8-10)

Saamme aloittaa uutta kirkkovuotta kiitoksella ja rukouksella. Saamme kiittää Taivaan Isää, kun Hän on taas turvallisesti johdattanut meitä kuluneen vuoden. Saamme rukoilla Häntä – Hoosianna ”Auta meitä, Herra, pelasta meidät”, sillä vielä on otollinen aika ja pelastuksen päivä. Paavali kirjoittaa Korinttolaisille: ”Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.”

Vapahtaja on itse vahvistanut nuo Jesajan sanat: ”Tämä malja on uusi liitto minun veressäni; niin usein kuin te juotte, tehkää se minun muistokseni.” Hän on tullut vapauttamaan synnin ja kuoleman vangit. Paavali sanoo, että kaikki tulee ilmi, kun valkeus sen paljastaa. Sen tähden sanotaan: ”Herää sinä, joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Kristus sinua valaisee!”

Kun Kristus valaisee meidän tiemme, saamme arjen keskelläkin Jumalan sanasta kuolemattomalle sielullemme ravintoa – iloa ja rauhaa.

Saamme iloita uudesta liitosta ja sen Välimiehen sovitustyön antamasta syntien sovituksen suuresta armosta – näin saamme turvallisesti ottaa vastaan ne päivät, jotka meille annetaan.

” Käy, kansa, Herraasi vastaan, 
nyt kiiruhda riemuiten
ja palmuista oksia taita 
ilosaatossa Kristuksen.
Jo katsele, tytär Siion, kirkkauttaan
ja riemuitse ja kuuluta laupeuttaan!”

Virsi 6:1

Pekka Lahtinen