Jumalan huolenpito

17.9.2023

Jeesus opettaa, että Jumalaan uskovan ihmisen ei tarvitse kantaa murhetta kaikesta mahdollisesta. Taivaallinen Isä pitää hänestä huolen ja auttaa häntä etsimään sitä, mikä on tärkeintä: Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan. Jumalan tahto on, että me käytämme aikaamme ja varojamme myös lähimmäisemme auttamiseen. Jeesuksen pelastustyöhön uskovan ihmisen sydämessä on myös sanat: Autuaampi on antaa kuin ottaa.

Sunnuntain evankeliumiteksti (Luukas 10:38-42) kertoo siitä, kun Jeesus vaelsi yhdessä opetuslastensa kanssa. Eräässä kylässä Martta -niminen nainen pyysi heitä kotiinsa. Martalla oli sisko nimeltä Maria. Maria halusi kuulla mitä Jeesuksella on asiaa.

Martta oli puuhakas nainen ja hän oli palvelustehtävissä. Varmasti sitä tehtävää oli paljon, kun miehiä oli tullut taloon ja he tarvitsivat jotain suuhunsa. Martta alkoi tulla kärsimättömäksi ja hän menikin Jeesuksen luokse sanoen. Herra, etkö sinä välitä mitään siitä, että sisaresi on jättänyt minut yksinäni palvelemaan. Sano siis hänelle, että hän minua auttaisi.

Mitkä olivat Jeesuksen sanat? Martta, Martta moninaisista sinä huolehdit ja hätäilet, mutta tarpeellista on vähän, tahi yksi ainoa. Maria on valinnut hyvän osan, jota ei häneltä oteta pois.

Martan tekemä palvelutehtävä seurakunnissa on äärettömän tärkeää ja antakoon Jumala siihen tekijöilleen myös oikeanlaisen mielen. Kun Martta menee Jeesuksen luo, niin onko hänellä kärsimättömyyttä siskoansa kohtaan, minä joudun tekemään kaiken. Maria vain istuu ja kuuntelee.

Martta oli henkilö joka pyysi ja halusi Jeesuksen ja opetuslapset kotiinsa. Hän halusi palvella heitä. Seurakunnan tehtävissä tarvitaan Martan kaltaisia henkilöitä. Jumalan sana on aina se tärkein asia seurahetkissämme. Kirkastaa Kristusta. Merkittävää on myöskin ne yhteiset hetket ja keskustelut pöytien ääressä seurojen jälkeen. Uskovien matkaystävien tapaamiset.

Saamme kiittää Jumalaa hänen antamastaan huolenpidosta. Jeesuksen opettamassa rukouksessa pyydämme Taivaalliselta Isältä jokapäiväistä leipää. Jokainen meistä varmasti saa kiittää siitä, että hän on meille ruuan jokaiselle päivälle antanut. Hengellistä leipää on myös tarjolla niin paljon, että siitäkään meillä ei varmasti ole kenelläkään puutetta. Kiittäkäämme Jumalaa myös siitä huolenpidosta.

Timo Marttinen