Rakkauden laki

22.7.2022

Jumalan tahdosta ja rakkaudesta Kristus lähetettiin. Hän tuli täyttämään Jumalan tahdon ja käskyt. On tärkeää huomata, että lakia ei kumottu vaan se täytettiin. Täytettiin puhtaalla uhrilla. Karitsan veressä voima on. 

”Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille.” (Luuk 6:31). Niin yksinkertaista ja samalla haastavaa Jumalan sanaa. Itsekkyyden vallassa tai väsymyksen painaessa voi lähimmäinen saada kovin erilaista kohtelua, kuin mihin Luukkaan evankeliumi meitä kehottaa. Monesti kristitty löytää itsensä Paavalin kokemuksista; niin paljon teen sitä mitä en tahdo ja vähän sitä mitä tahtoisin. Ajallisesti eniten me olemme rakkauden lain maailmassa silloin, kun olemme kaikkein lähimpien ja rakkaimpien ihmisten seurassa. Välillä onnistuen, välillä horjuen. Loukattuna ja vahingoitettuna on meillä Isä Meidän – rukouksessakin ilmenevä kehotus anteeksi antamisesta. Tästä samasta Luukas kirjoittaa; ”Olkaa valmiit armahtamaan, niin kuin teidän Isännekin armahtaa.” (Luuk 6:36).

Rakkauden laki on mahdoton täyttää, mutta välttämätön yrittää. Yrittämällä ilmennämme vajavaista ihmisten välistä rakkautta. Vain Isämme rakkaus on täydellistä. Ja siinä täydellisessä rakkaudessa Isämme meitä armahtaa. Turvataan tähän - tänäänkin.

Sameli