Salattu, kolmiyhteinen Jumala

11.6.2022

”Suuret ovat Herran työt. Joka niistä ottaa vaarin, hänellä on sula riemu niistä.” (Ps 111:2)

Tämä vanhasta Bibliasta poimittu psalmijae sopii hyvin Kolminaisuudenpäivän hartaustekstiksi. Jakeen muutamat sanat kertovat tuttua uskontunnustustamme lyhyemmin kolmiyhteisen Jumalan valtavasta rakkaudesta meitä syntisiä ihmisiä kohtaan sekä luonnon-  että armon valtakunnassa. 

Näin alkukesästä näemme täällä Suomessa Luojamme luomistyöt parhaassa loistossaan, kun puuston vehreys, lintujen iloiset laulut ja ketojen kukkaloisto ympäröivät meitä kauneudellaan. Luodessaan kaikkea ympärillämme olevaa, on rakas Herramme maalannut meille sellaisen elävän taulun, jota kukaan ei voi jäljitellä eikä edes järjellään käsittää. Osaammeko me ihmisten lapset kiittää kaikesta tästä ihanuudesta, mitä silmämme näkevät jo täällä maan päällä luonnon valtakunnassa?

Armon valtakunta on lahjoitettu meille ihmisille jo täällä ajassa Jumalan rakkauden kautta Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa, Lunastajassamme. Ilmestyskirjassa mainittu kristallinkirkas virta, joka vuotaa Jumalan ja Karitsan istuimelta, parantaa ja puhdistaa sydämemme synneistämme, kun otamme uskolla vastaan tämän kirkkaan virran pohjalla loistavan lahjavanhurskauden. Tätä elävää vettä saamme ammentaa ja juoda ilmaiseksi niin paljon kuin tarvitsemme janomme sammuttamiseksi. Koko meidän pelastumisemme on Jumalan työtä alusta loppuun asti. Ylösnoussut Vapahtajamme on luvannut olla kanssamme jokaisena elämämme päivänä. Kuinka moni tämän ajan nautinnonhaluun taipuvista ihmisistä haluaa edes kuulla näin yksinkertaisesta, mutta käsittämättömän suuresta lahjasta?

Pyhä Henki yhdistää Isän, Pojan ja uudestisyntyneet Jumalan lapset toisiinsa eläväksi seurakunnaksi. Hän on Pyhittäjämme ja eläväksi tekijämme, jonka Jeesus lähetti opetuslapsille taivaaseen astumisensa jälkeen. Pyhä Henki on opettajamme, lohduttajamme ja puolustajamme elämän koettelemuksissa. Hän ohjaa ja vahvistaa Jumalan lapsia uskomaan Jeesuksen valmistamaan syntien anteeksisaamisen armoon ja iankaikkiseen elämään. Siellä perillä saamme nähdä vielä suurempia ihmeitä!

"Nyt Herran hyvyydestä me saamme riemuita ja armon kyllyydestä kiitosta veisata. Päivinä myötäisinä ja vaivan täyteisinä iloitkaa Herrassa!" (Virsi 330:1)

Sakari Siltala