Hyvä Paimen

29.4.2022

Olemme saaneet kuluneilla viikoilla pysähtyä katselemaan Hyvän Paimenen Herran Jeesuksen uhrikuolemaa.

Sitä, kuinka hän antoi henkensä lammasten edestä. Olemme saaneet ottaa Jeesusta kädestä kiinni ja käydä yhdessä hänen kanssaan Getsemanen ja Golgatan ristin kautta pääsiäispäivän ihanaan ylösnousemusaamuun. Synnin, kuoleman ja helvetin valta on murrettu. Sinut ja minut, Jeesuksen lampaat, on kalliisti lunastettu hänen sovintoverellään.

Näin saamme huudahtaa psalmin kirjoittajan sanoin: ”Herra on minun Paimeneni ei minulta mitään puutu.” (Ps. 23:1)

Näin sai myös huudahtaa aikanaan tämän paimenpsalmin kirjoittaja kuningas Daavid.

Daavid sai sydämessään tuntea ja kokea kuinka Jumala herätti hänessä syvän synnin tunnon, mutta sai myös  sydämelleen kuulla evankeliumin ihanan ja vapauttavan äänen.

Herran sanat profeetan kautta kuuluivat: ei sinun pidä kuoleman, sinun syntisi on sinulle anteeksi annetut.

Samoin ovat Jumalan lapset saaneet tuntea kaikkina aikoina, joilla on ollut samat kokemukset kuin Daavidilla.

Jeesus on Hyvä Paimen, joka kulkee rinnallamme joka päivä. Hän ohjaa ja varjelee meitä vaaroissa. Jeesus on myös Hyvä Paimen, joka etsii ja hakee eksyneitä takaisin laumaansa.

Silloin Hän nostaa lampaan syliinsä ja kantaa kotiin.

Saamme kiittää Taivaan Isää siitä, että Hyvän Paimenen ääni, rakkauden kutsuva ääni kaikuu meidänkin keskuudessamme. Hän johdattaa meitä niin kuin Hän johdatti Daavidia vihreille niityille ja virvoittavien lähteiden luo.

Tänäänkin saamme uskoa hänen nimessään ja veressään kaikki meidän syntimme anteeksi annetuksi. Hyvä Paimen Herra Jeesus Kristus on se uhrikaritsa joka kärsimisellään ja kuolemallaan on sovittanut meidän kaikki syntimme. 

Timo Rantala