Armoistuin

22.4.2022

Hänet Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä. (Room. 3:25)

Raamattu opettaa, että Jumala on määrännyt ihmisille nämä kaksi: tuomioistuimen niille suruttomille ja ylpeille, jotka eivät tahdo tunnustaa syntejään, ja armoistuimen niille köyhille ja omissatunnoissaan aroille, jotka tunnustavat syntinsä, pelkäävät Jumalan tuomiota ja haluaisivat saada armon. 

Tämä armoistuin on Kristus, jonka Jumala itse on antanut turvapaikaksi niille, jotka eivät voi itsessään kestää Jumalan edessä. Tähän armoistuimeen tahdon turvautua kaikessa, mikä minulta puuttuu enkä anna synnin, kuoleman enkä perkeleen kauhistusten vieroittaa minua siitä. Jumalahan on asettanut tämän armon istuimen ja ohjaa meidät alati sen eteen. Menkööt nuo toiset, ylpeät pyhimykset, Jumalan sanan halveksijat ja vainoojat tuomioistuimen eteen. Tottapahan saavat siellä tuomionsa. 

Sen tuomioistuimen piirissä annamme heidän olla nöyrtymiseensä saakka. Sinne me emme tahdo jäädä, vaan riennämme sieltä niin kauas kuin suinkin, armon istuimen vapauteen ja jäämme turvallisesti siihen. Uhkaahan sana mitä hirmuisimmin kaikkia niitä, jotka tahtovat tulla Jumalan eteen omassa pyhyydessään eivätkä välitä Kristuksen sovituksesta. Mutta armon istuimen edessä ei ole mitään vihaa, vaan sula armo ja anteeksiantamus.

Luther
Mannaa Jumalan lapsille joulukuun 16. päivänä