Kristus, Jumalan kirkkauden säteily

3.2.2022

Jumala Sinä valonlähde, joka kaiken olet sanallasi luonut, koko maailmankaikkeuden, maan, taivaan, eläimet ja meidät ihmiset. Olet lähettänyt Poikasi tänne maailmaan lunastamaan ja pelastamaan meitä langenneita ihmisiä, jotka ilman Jeesusta Kristusta olisimme kadotuksen lapsia kaikki. Olet antanut hänet syntyä puhtaasta neitsyestä Betlehemin eläinten talliin.

Sinun enkelisi ovat laulaneet halvoille paimenille, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään: Älkää peljätkö, teille on syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra 

Daavidin kaupungissa. Ja taivaallinen sotaväki lauloi ylistystä: Kunnia olkoon Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha, ihmisten kesken, joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto. (Luuk.2:10—11;14)

Ja katso, Jerusalemissa oli mies, nimeltä Simeon; hän oli hurskas ja jumalinen mies, joka odotti Israelin lohdutusta, ja Pyhä Henki oli hänen päällänsä. Ja Pyhä Henki oli hänelle ilmoittanut, ettei hän ole näkevä kuolemaa, ennen kuin oli nähnyt Herran Voidellun. Ja hän tuli Hengen vaikutuksesta pyhäkköön. Ja kun vanhemmat toivat Jeesus-lasta sisälle tehdäkseen hänelle, niin kuin tapa oli lain mukaan, otti hänkin hänet syliinsä ja kiitti Jumalaa ja sanoi: "Herra nyt sinä lasket palvelijasi rauhaan menemään, sanasi mukaan; sillä minun silmäni ovat nähneet sinun autuutesi, jonka sinä olet valmistanut kaikkien kansojen nähdä, valkeudeksi, joka on ilmestyvä pakanoille ja kirkkaudeksi kansallesi Israelille. (Luuk. 2:25:32)

Simeon oli hurskas ja jumalinen mies, joka odotti Israelin lohdutusta. Pyhä Henki oli hänen päällään, jolta hän oli saanut ilmoituksen Jeesus-lapsesta. Näetkö ystäväni autuutesi pienessä Jeesus-lapsessa ja ristillä riippuvassa Vapahtajassa, joka sovittaa sinun ja minunkin syntini.

Hänen nimessään on pelastus syntinsä tuntevalle. Hänen, maahan asti vuotanut verensä puhdistaa meidät kaikesta synnistä, siihen saamme nytkin uskoa.

Hän Herramme, kuoleman alta

on noussut ja voittanut sen.

Työn täytti hän puolesta syntisien,

on Hänellä voima ja valta

ja kirkkaus ihmeellinen.

HL:729, 2

 

Seppo Kulju