Miikael ja hänen enkelinsä

3.10.2021

Johannes kirjoittaa ilmestyskirjassa sodasta. "Ja syttyi sota taivaassa: Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat, mutta eivät voittaneet, eikä heillä enää ollut sijaa taivaassa." (Ilm.12:7-8) Johannes jatkaa: "Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, sillä meidän veljiemme syyttäjä, joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Jumalamme edessä, on heitetty ulos." (Ilm 12:10) 

Jokapäiväisessä elämässä saamme tuntea miten käärme ja sen vaikutukset ovat jääneet osaksemme tänne maan päälle. "Voi maata ja merta, sillä perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa!" (Ilm 12:12)

Iloksemme kristityn elämään on annettu keidashetkiä. Hetkiä, jolloin saamme uskoa kaikki käärmeen vaikutukset anteeksi. Hetkiä, jolloin pääsemme käärmeen näköpiiristä ja saamme olla Jumalan ja hänen enkeliensä ympäröimänä. Hetkiä, joissa Jumalan armo ja rauha vaikuttaa. "Mutta vaimolle annettiin sen suuren kotkan kaksi siipeä hänen lentääksensä erämaahan sille paikalleen, jossa häntä elätetään aika ja kaksi aikaa ja puoli aikaa poissa käärmeen näkyvistä." (Ilm 12:14)

Uskon kautta saamme omistaa lohdutuksen sanan. Lupauksen Taivaan ihanuudesta ja riemusta. "Sentähden riemuitkaa, taivaat, ja te, jotka niissä asutte!" (Ilm 12:12)

Sameli