Kristus on ylösnoussut!

3.4.2021 klo 12:00

Mutta nyt Kristus on herätetty kuolleista, esikoisena niiden joukosta jotka ovat kuolleet. Kun kerran kuolema sai alkunsa ihmisestä, samoin kuolleiden ylösnousemus on alkanut ihmisestä. Sillä niin kuin kaikki ihmiset Aadamista osallisina kuolevat, niin myös kaikki Kristuksesta osallisina tehdään eläviksi, jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus ja sen jälkeen Kristuksen omat, kun hän tulee. (1. Kor. 15:20-23)

Saamme iloita sanoinkuvaamattomalla ilolla ja riemulla siitä armosta, mikä meitä on kohdannut! Parhainkin meistä on Aadamin ja Eevan jälkeläisenä synnin eli iankaikkisen kuoleman perillinen. Mutta jokainen Kristuksen Jeesuksen uskon saaneista, kaikkein huonoimmaksikin itsensä tunteva, on Jumalan eli iankaikkisen elämän perillinen, Kristuksen ansiosta!

Sinun ja minun syntini on pitänyt maksaa Jumalan Pojan koko verellä, vähempi ei ole riittänyt. Jumalan Pojan veri on kuitenkin sellainen maksu, että jos siihen yrittää jotain lisätä, niin koko maksu mitätöityy. Muista siis, että kaikki syntisi on jo maksettu täydellisesti, eikä siihen tarvitse eikä voikaan lisätä mitään. Hän on maksun suorittanut rakkaudesta sinua kohtaan, ja saat ottaa sen pelkkänä armona vastaan!

Muistetaan yhdessä Hänen armotyötänsä meitä kaikkia kohtaan, ja kiitetään ja riemuitaan siitä jo nyt! Ja kun vähän aikaa vielä vaellamme tällä Elämän tiellä, niin pääsemme yhdessä kaikkien pyhien kanssa kiittämään Häntä Taivaallisissa häissä.

Siunattua pääsiäistä virren 84 sanoin: (säkeistöt 1, 5 ja 6)

Nyt se suuri päivä koitti, armon päivä valkeni. Haudan hirmut Kristus voitti, vankeuden vangitsi. Kärsitty on tuomiomme, noussut armonaurinkomme.

Kristityt, jo riemuitkaamme Sankarimme voitosta, kiitosvirttä veisatkaamme pääsinpäivän koitosta. Kuolema on kukistettu, synnin vangit armahdettu.

Nouse sielu, riennä mieli ylistämään Jeesusta! Aukene ja kiitä kieli ihanalla laululla! Kiitä kaikkivaltiasta laupeuden ruhtinasta.

Sami Kantoluoto