Hyvä matkaystävä!

25.3.2021 klo 12:00

Lähde kanssani seuraamaan Vapahtajamme askeleita ristin tiellä. Seuraa ensin sitä juhlajoukkoa, joka Hoosianna-hymniä laulaen kulkee Jerusalemiin.

Palauta mieleesi niitä ennustuksia Jeesuksesta, joita israelilaiset saivat kuulla Vanhan Testamentin ajoista alkaen. Muistele niitä hetkiä, kun hän kohtasi ihmisiä matkallaan opettaen, parantaen sairaita ja lohduttaen murheellisia. Kulje hänen seurassaan viimeiselle ehtoolliselle ja muistele hänen rakkauttaan omia opetuslapsiaan, - siis sinuakin kohtaan. Valmista sydäntäsi seuraamaan häntä Getsemaneen ja Golgatalle. Tämän tien hän kulki sinun tähtesi ja minun tähteni.

Myös Laestadius on aikanaan tätä tutkinut ja kirjoittaa:

Tämä Vapahtajan ruumis ja veri on iankaikkinen testamentti. Kukaan ei kuitenkaan saa tästä osaa, ellei hän ota sitä uskolla vastaan, niin kuin Luther on selittänyt, että sanat ”teidän edestänne annettu ja vuodatettu” vaativat aivan uskovaa sydäntä. Se, joka uskoo sen niin kuin sanat kuuluvat eikä epäile eikä anna minkään häiritä itseään, syö oikein Vapahtajan lihaa ja juo oikein hänen vertaan. Hän on elävä iankaikkisesti, ja Kristus on herättävä hänet viimeisenä päivänä iankaikkiseen elämään.

Antakoon tämä tutkiminen valmistaa meitä kohtaamaan Vapahtajamme ylösnousseena. Niin, että meidänkin sydämemme syttyisi ilosta niin kuin niillä kahdella opetuslapsella Emmauksen tiellä. Niin, että meidänkin sydämemme täyttäisi ilo ja kiitollisuus ja me lähtisimme juosten matkaan kertomaan tätä ilosanomaa niille, joita kohtaamme matkallamme.

Laestadius jatkaa: 

Oikeat rukoilijat ovat jo saaneet maistaa tulevan elämän voimaa, ja siitä he kiittävät Herraa Jeesusta ja hänen taivaallista Isäänsä Pyhässä Hengessä. Hän on varjeleva heitä kaikissa rajuilmoissa, jotka puhaltavat heidän päälleen tässä synkeässä korvessa.

Armollinen Isä on varjeleva lapsiaan kuolemaan asti, jonka tähden he laulavat elävässä toivossa:

Jo aamu autuas se koittaa saisi,
voi, jos jo taivaan portti aukeaisi!
Vaivasta tästä
sieluni päästä,
vie minut, Jeesus,
rauhaan myrskysäästä.

Aamen.

Matti Ihalainen