Rauhan tervehdys taivaantien matkaystäville

18.3.2020

”Lohduttakaa, lohduttakaa minun kansaani, sanoo teidän Jumalanne. Puhukaa suloisesti Jerusalemille ja julistakaa sille, että sen vaivanaika on päättynyt, että sen velka on sovitettu, sillä se on saanut Herran kädestä kaksinkertaisesti kaikista synneistänsä.” (Jes.40:1-2)’’

Elämme ihmeellistä ja poikkeuksellista aikaa. Suomen hallitus on päättänyt, että maassamme otetaan käyttöön valmiuslaki ensimmäisen kerran sotien jälkeen. Se tuo mukanaan monia rajoituksia erityisesti iäkkäämmille ihmisille. Kaikilta ihmisiltä on kielletty yli kymmenen henkilön kokoontumiset. Se tarkoittaa sitä, että ainakaan kuukauteen terveetkään ihmiset eivät voi kokoontua yhdessä seuroihin tai edes kanssapuheisiin. Me yli 70- vuotuiset ja muut riskiryhmiin kuuluvat käytännössä eristäydymme koteihimme. Elämme hyvin erikoista aikaa, missä itse kolmiyhteinen Jumalamme pysäyttää kaikkia maailman ihmisiä antamalla jokaiselle armon aikaa pysähtyä perimmäisten kysymysten äärelle. Hän toteuttaa Raamatussa esiin tuomaansa  suunnitelmaa täsmällisesti kirjoitusten mukaisesti. Rukoilemme omalle kansallemme ja koko ihmiskunnalle hengellisen herätyksen aikaa. Uskon, että hyvä Paimen etsii nyt tällä tavalla kadonneita ja eksyneitä lampaitansa, että valittujen luku täyttyisi.

Rakkaat veljet ja sisaret! Me Kristukseen uskovat saamme olla turvallisella mielellä. Yllä oleva Raamatun sana on kehotus profeetalle julistaa lohdutuksen sanaa Jumalan kansalle eli Hengen kautta uudestisyntyneille lapsilleen. Tämä armon sana on tarpeellinen erityisesti tällaisena päivänä, kun monet kysymykset ja ehkä myös pelot ja ahdistukset nousevat ihmisten sydämistä.

Suloinen sana on ennen kaikkea se, että huolimatta ulkoisista uhkatekijöistä, me Jumalan lapset olemme vapautetut kaikesta Jumalan vihasta, synnin ja lain orjuudesta sekä kaikista epäuskon ja epäilysten taakoista Jeesuksen sovitustyön kautta. Se ei ole hetkellistä hengellistä vapautta, vaan Jumalan armo on totta tänään, huomenna ja joka päivä elämämme loppuun asti. Kiitetään ja iloitaan siitä, että meillä on laupias ja rakastava taivaan Isä, joka ei koskaan jätä meitä yksin. Usko, sinä Isän syliä kaipaava rakas matkaystäväni, suurella uskon rohkeudella kaikki syntisi anteeksi Herramme ja Vapahtajamme pyhässä nimessä ja kalliissa maahan vuotaneessa sovintoveressä. Tahdon julistaa sen sinulle Jumalan ja hänen seurakuntansa palvelijana. Rukoillaan toistemme puolesta!

Jumalan rauhaan

Sakari Siltala