Jeesus pahan vallan voittaja

15.3.2020

Käy yrttitarhasta polku, vie Golgatalle se. On Hengen viitoittama sen joka askele. Se tie vie viimein taivaaseen, mutta tie se on tuskien.

Rakas matkaystävä, tämän vanhan virren sanat pysäyttävät meitä yhä uudestaan ja uudestaan ajattelemaan sanomaa Jumalan Pojasta, joka on valmistanut meille pääsyn iankaikkiseen kotiin. Se tie, jonka hän tässä tehtävässä kulki, oli äärettömän raskas. Sillä tiellä Jeesus voitti pahan vallan ja avasi Jumalan suuresta armosta ja rakkaudesta taivaan meille syntisille ihmisille. 

 

Arkielämässä tunnemme usein sielunvihollisen suuren voiman itsessämme. Sielunvihollinen on kavala ja se pyrkii eksyttämään uskovan ihmisen taivaan tieltä monella tavalla. Se yrittää ryöstää uskonrohkeuden ja kristityn vapauden. Se yrittää saada uskovan uskomaan omaan pyhyyteensä tai se johdattaa syntiin niin hienolla tavalla, että kristitty ei edes ymmärrä sitä. Monesti uskova ihminen joutuu epätoivoon huomatessaan oman huonoutensa ja epäilyksensä taivastiellä. 

 

Mutta on suurta Jumalan armoa tuntea tämä eksyttävä synnin voima itsessämme. Herra on jo silloin Pyhän Henkensä avulla auttamassa meitä. Hän tahtoo sanallaan ja hengellään kuljettaa meitä tätä kärsimystietä, että saisimme nähdä muistutuksen synnistä, Jumalan Pojan, joka keskimmäisellä ristillä uhrasi itsensä meidän vajavaisten edestä. Hän vie meidät katsomaan ylösnoussutta Vapahtajaa, kuoleman ja pahan vallan voittajaa. Jeesuksessa Kristuksessa saa sydämemme tuntea ja uskon silmämme nähdä suuren rakkauden, ja voimme sanoa epäilevän Tuomaan tavoin: Minun Herrani ja minun Jumalani (Joh. 20:28).

 

Saamme epäilevinä, sielunvihollisen kiusaamina ja ahdistamina uskoa veren evankeliumin omalle sydämellemme Jumalan armosta. Anteeksiantamus lahjoitetaan meille syntisille Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä. Kun me sen uskomme niin me sen omistamme.

 

Myös laulun oppia uuden saat tiellä taivahan. 

Se taivaassa jo kaikuu edessä Karitsan. 

Hän kuoli kaiken täyttäen, mutta tie oli tuskien. 

(Virsi 77)

 

Anssi Östman