Jeesuksen nimessä

26.12.2019

"Parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista." (Luuk.24:47)

Parannusta on koko maailmassa saarnattava. Tämä tarkoittaa, ettei koko maailmassa ole mitään muuta kuin syntisiä ja syntiä. Miksi muuten tarvittaisiin parannusta ja syntien anteeksiantamusta?
"Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta." (Ap.t. 10:43)
Me saamme omaksemme syntien anteeksiantamuksen ainoastaan Kristuksen tähden ja hänen ylösnousemisensa voimasta. Tämä saarna antaa sen uskojalle koko Kristuksen ansion; vanhurskauden, viisauden, pyhityksen ja lunastuksen, mutta joille se ei kelpaa kuuluvat sanat;
"Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia." (Room. 1:28) 

"Niin että kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra." (Fil.2:10-11)
Emmehän halua olla itsekkäitä pyhiä, tässä pimeässä maailmassa, rukoilkaamme rohkeutta tunnustaa Herraamme ja Mestariamme! Rohkaiskoon tähän Jeesuksen omat sanat:
"Mutta minä sanon teille: jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, myös Ihmisen Poika tunnustaa Jumalan enkelien edessä. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, se kielletään Jumalan enkelien edessä." (Luuk.12:8-9)  
Niinkuin Jeesus antoi elämänsä meidän syntisten tähden, antakaamme mekin elämämme lähimmäisten parhaaksi.
"Ja kaikki, minkä teette sanalla tai työllä, kaikki tehkää Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen Isää Jumalaa hänen kauttansa." (Kol. 3:17)  

Uskomisen iloa ja rauhaa Jeesuksen nimessä vuodelle 2020.


Atso Santanen

 

Nyt Jeesuksen nimessä korkeassa
me saarnaamme anteeksiantamusta.
Kun syntinen armon näin turvaksi saa,
hän kiittää vain armahtajaa.  (virsi 178)