Joulutervehdys

19.12.2019

Joulun sanoma kääntää katseemme Betlehemiin, Daavidin kaupunkiin, jossa saamme katsella vastasyntynyttä Jumalan Poikaa, Jeesusta. Se koskettaa aina sydämiämme, kun saamme nähdä hänet nöyränä ja alhaisena tallin seimessä. Jouluevankeliumin sanoma on täynnä rakkautta ja iloa, armoa ja anteeksiantamusta. Joulutervehdyksillämme haluamme jakaa tätä iloa ystäviemme kanssa. 

 

Samalla voimme ihmetellä profeettojen ilmoittamien lupausten täyttymistä. Profeetta Jesaja kuvasi 700 vuotta ennen, kuinka silloin on kansalla ilo; silloin iloitaan kuin elonaikana iloitaan tai niin kuin saaliinjaossa riemuitaan. 

 

Tälläkin ajalla kaikkien kristittyjen suurin ilo on juuri tässä Joulun lapsessa, Vapahtajassamme. Joulun evankeliumi on saavuttanut meidänkin korvamme ja sydämemme. Olemme saaneet uskossa vastaanottaa hänet Herraksemme. Hän on suuressa rakkaudessaan ottanut jopa meidän syntiset sydämemme asuinpaikakseen. Uskollisuuslupaukset on tehty molemmin puolin. Hän on luvannut pitää meistä huolta joka päivä ja me puolestamme olemme luvanneet Häntä seurata elämämme loppuun saakka. Jeesus itse sanoo ylimmäispapillisessa rukouksessaan: ”Isä, minä tahdon, että missä minä olen, siellä nekin, jotka sinä olet minulle antanut, olisivat minun kanssani.” (Joh. 17:24).

 

Armon Sanan toimitus toivottaa kaikille tämän palstan lukijoille Jouluiloa Jeesuksessa Kristuksessa ja siunattua Uutta Vuotta!

 

Eero Nieminen