Jeesuksen lähettiläät

1.11.2019

Jeesus julisti, että Jumalan valtakunta on lahja. Hän lupasi syntien anteeksiantamuksen kaikkein syntisimmillekin.

Jeesus lähettää omansa maailmaan todistamaan tästä armosta ja palvelemaan ihmisiä hänen nimessään. Kristitty on Vapahtajan lähettiläs.

Sain olla Petri Honkalan kumppanina Virossa ja Venäjällä reilu pari viikkoa sitten ns. Kosemkinan matkalla. Seurat pidettiin perinteisesti ensin Rakveren Inkeritalolla perjantaina. Tämän jälkeen kävimme Rakveren vanhainkodissa pitämässä pienen hartaustilaisuuden ja lähdimme ajamaan kohti Narvaa.

Rakveren ja Narvan puolessa välissä on pieni kaupunki merenrannassa nimeltään Sillamäe. Siellä poikkesimme sokean Katrin luona. Katrilla on ikää jo yli 90 vuotta ja hän on tapaturmaisesti sokeutunut 19 vuotiaana. Hänen tehtävänään oli purkaa miinoja sodan jälkeen. Sain kuulla, että 86 oli onnistunut, mutta 87:s oli räjähtänyt ja vienyt Katrin näön. Paljon on hänen elämäänsä mahtunut erilaisia vaiheita. Myös monia kovia koettelemuksia tämän edellä mainitun lisäksi.

Kun Petrin ja tulkki Volodjan kanssa menimme häntä tapaamaan vanhainkotiin ja hän kuuli suomen kieltä hän ilahtui kovasti. Vaikea on sanoa, kuinka pitkä aika oli siitä, kun hän viimeksi oli Jumalan Sanaa saanut kuulla. Autoimme hänet istumaan. Ensimmäisenä hän alkoi valittamaan sitä kuinka hän on suuri syntinen ja on monella tapaa rikkonut ajatuksissaan Jumalan tahtoa. Katri halusi kuulla henkilökohtaisen synnin päästön ja tämän jälkeen hän alkoi kiittämään Jumalaa. Kaikista koettelemuksista huolimatta hän kiittää Taivaan Isää siitä, että on saanut hyvän elämän.

Ei ole pitkä aika hänenkään kohdalla siihen, kun väsynyt saa laskea matkasauvansa. Ne savisilmät jotka ovat olleet yli 70 vuotta sokeana pääsevät näkemään Kristuksen. Hänen kohdallaan varmasti toteutuvat myös tutut sanat, että ensinäkeminen palkitsee kaikki matkan vaivat. Myöskin raamatun sanat lohduttavat häntä, parempi on silmäpuolena mennä elämään sisälle, kun että sinut, molemmat silmät tallella, heitetään helvetin tuleen.

Saimme olla pieninä lähettiläinä ja puhumassa Jeesuksen sovitustyöstä. Kiitos Taivaan Isälle, kun on siunannut kaikki seurakuntamme matkat tänäkin vuonna. Samaa siunausta rukoilemme loppuvuodelle ja taas alkavalle seuraavalle vuodelle.

 

Timo Marttinen