Kiittäkää Herraa!

19.9.2019 klo 12:00

Kiittäkää te tiaiset, pulmuset ja pääskysen poikaset! Kiittäkää, jos voitte, sillä pohjolaan taitaa tulla pian talvipakkanen, ja pääskysten täytyy siirtyä maahan, jossa ei ole kylmää eikä pakkasta vaan aurinko paistaa suoraan pään päällä.

Ote L.L.Laestadiuksen saarnasta neljäntenä rukouspäivänä (336)

Raamattu osoittaa monessa kohdassa, että Jumalan lapset saavat iloita Herrassa. He saavat olla iloisia toivossa, että tämä vaivalloinen elämä loppuu pian ja että he pääsevät pian siirtymään kirkkaampaan ilmaan, jossa kaikki huokaukset loppuvat ja kaikki kyyneleet pyyhitään pois. Uudessa Jerusalemissa saavat lunastetut, kuolevan ruumiin kahleista vapautetut sielut, laulaa uutta virttä Siionin vuorella. Siellä saavat kaikki tiaiset, pulmuset ja pääskysen poikaset istua elävän viinipuun oksilla ja laulaa kiitosta suurelle Luojalle ensimmäisestä säteestä, joka herättää heidät pesässään. Jo täällä on hauska kuulla, kun yksinäinen lintu istuu elämänpuun oksalla ja visertää yksinäiselle kulkijalle. Iankaikkisuuteen matkustavat kuulevat mielellään, kun tiaiset visertävät elämänpuun oksalla, sillä tiaiset voivat kiittää Luojaansa paremmin kuin ihminen. 

Kiittäkää te tiaiset, pulmuset ja pääskysen poikaset! Kiittäkää, jos voitte, sillä pohjolaan taitaa tulla pian talvipakkanen, ja pääskysten täytyy siirtyä maahan, jossa ei ole kylmää eikä pakkasta vaan aurinko paistaa suoraan pään päällä. Niiden täytyy siirtyä toiseen maailmaan, joka on toisella puolella maata. Siellä ei ole kylmää eikä pakkasta niin kuin täällä eikä ruoka vähissä niin kuin täällä. Pääskysen poikaset saavat täällä välistä parkua nälissään, kun myrsky nousee. 

Kiittäkää kuitenkin suurta Luojaa, joka on antanut teille hengen. Olkaa kärsivällisiä toivossa, että te pääsette lentämään, kun siivet kasvavat. Silloin te pääsette lentämään kirkkaampaan ilmaan ja saatte laulaa uutta virttä Siionin vuorella ja kiittää Jumalaa iankaikkisesti. Aamen