Jeesus parantajamme

6.9.2019

”Niin kuin sinun päiväsi, niin olkoon sinun voimasikin. Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret.” 5. Moos.32

Saamme Raamatusta lukea, kuinka Jeesus kulkiessaan täällä maan päällä paransi monia sairaita. Opimme näistä ihmeellisistä tapahtumista ennen kaikkea sen, että tärkeintä parantumisessa on usko. Spitaalisen usko: ”Herra, jos tahdot niin sinä voit minut puhdistaa.” Sadanpäämiehen usko: ”Sano ainoastaan sana, niin minun palvelijani paranee.” Myös niiden miesten usko, jotka toivat ystävänsä Jeesuksen eteen. On myös monia muita esimerkkejä.

Lupauksensa mukaan on Jeesus vieläkin täällä kanssamme ja tahtoo auttaa ja parantaa kaikkia, jotka häneen turvautuvat ja häneen uskovat. Vieläkin mykän suu avautuu ja hän voi ääneen kiittää Jumalaa. Vieläkin sokea saa näkönsä ja hengellisestä sokeudesta parantuva näkee mistä taivaan tie kulkee. Sanansa kautta on Vapahtajamme avannut myös meidän korvamme kuulemaan taivaallista totuutta.

Vieläkin Jeesuksen sana parantaa ja vahvistaa väsyneen ja ontuvan matkalaisen jalat kulkeman taivaan tiellä. Ennen kaikkea Jeesus tahtoo parantaa meitäkin synnin sairaudesta. Sanansa voimalla hän herättää meidät tuntemaan syntimme – ja uskomaan ne anteeksi.

Saakoon Jeesuksen sana tulla meidän avuksemme kaikkiin elämämme vaikeuksiin. Hän tahtoo parantaa ja auttaa vakavien sairauksien keskellä, mutta myös silloin kun väsymme työn paineissa, perhehuolien keskellä ja ihmissuhdeongelmissa.

Sana kehottaa meitäkin toimimaan hänen apunaan lohduttaen, rohkaisten ja auttaen apua tarvitsevia. Voimme myös kertoa kaikille kuinka Jeesus voi auttaa, kuinka hän vieläkin kuulee rukoukset ja tahtoo auttaa jokaista, joka huutaa häntä avukseen.

Me rukoilemme sinua kaikkivaltias Jumala, rakas taivaallinen Isämme. Sinä olet uskollinen ja sinun lupauksesi kestävät elämässä ja kuolemassa. Sanassasi olet luvannut, ettet salli meitä kiusattavan yli voimiemme. Katso armollisesti meidän puoleemme, kun meitä ahdistavat masennus, pelko ja väsymys tai monenlaiset ruumiin ja sielun sairaudet.

 Auta meitä hädässämme. Älä salli meidän koettelemusten keskellä joutua epäilyksiin ja epätoivoon, vaan anna meidän aina ja kokonaan luottaa sinun apuusi. Ja suo meidän levätä sinussa. Auta, että voisimme kärsimysten keskellä ja silloinkin kun kuolema meitä kauhistaa turvautua sinun lupauksiisi. Tahdothan pyyhkiä kaikki kyyneleemme ja viedä meidät kirkkauteesi, jossa ei enää ole kipua eikä kuolemaa.

Kuule rukouksemme poikasi Jeesuksen tähden. Aamen

 

Matti Ihalainen