Pyhän Hengen vuodattaminen

7.6.2019

Apostolien tekojen toisessa luvussa kerrotaan, että kun tuli helluntaipäivä, olivat opetuslapset yhdessä koolla. Taivaalta kävi humaus ja väkevä tuulenpuuska täytti koko huoneen.

Opetuslapset näkivät ikään kuin tulisia kieliä päidensä päällä. He kaikki täyttyivät Pyhällä Hengellä ja alkoivat puhua muilla kielillä. Paljon ihmisiä eri kansalaisuuksista kokoontui ja he ihmettelivät, kun he ymmärsivät kukin omalla kielellään, kun opetuslapset kertoivat Jumalan suurista teoista.

Jotkut alkoivat pilkkaamaan opetuslapsia ja sanoivat, että he ovat juovuksissa. Pietari todisti heille, että he eivät voi olla juovuksissa, koska on vasta vuorokauden kolmas tunti ja aikainen aamu. Siihen aikaan pidettiin mahdottomana, että kukaan olisi aikaisin aamulla humalassa.

Johanneksen evankeliumin 16 luvussa kerrotaan, että Jeesus itse ilmoitti ennen pääsiäisen tapahtumia opetuslapsilleen, että heille on hyväksi, että hän menee pois, koska hän lähettää heille Puolustajan ja totuuden Hengen. Tämä Pyhä Henki paljastaa maailmalle synnin, vanhurskauden ja tuomion.

Edelleenkin saamme uskoa, että meillä on Pyhä Henki kotiopettajana, joka opettaa ja neuvoo, miten meidän tulee elää ja toimia. Myös sananjulistaja ja seurakunta rukoilevat, että Pyhä Henki olisi puheen antajana ja puheen johdattajana tänäänkin.

Olkoon seuraavat virren sanat rukouksenamme ja lohdutuksenamme.


Tunnethan köyhyyteni,
näin olen avuton.
On kylmä sydämeni,
tyhjä ja valoton.
Vaan kylmyyteen ja vaivaan
nyt pyydän tulta taivaan,
toivoni siinä on.

(Virsi 124:2)

 

Kari Toivonen