Hyvää arkipäivää!

25.1.2019

Sitten kun Johannes oli pantu vankeuteen, meni Jeesus Galileaan ja saarnasi Jumalan evankeliumia ja sanoi: "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi". (Mark.1.)

Tämän ajan Raamatun tekstit kertovat kuinka Jeesus aloittaa julkisen toimintansa. Hän kutsuu opetuslapset seuraansa ja lähtee liikkeelle. Sinutkin hän kutsuu seuraansa, - oppimaan ja työhön. 

Sinäkin saat kulkea Jeesuksen seurassa jokaisena päivänä. Sanassaan hän on sinun oppaasi, tukesi ja voimasi.

Evankeliumit kertovat Jeesuksen suurista ihmeteoista. Usko Kristukseen avaa meidätkin näkemään niitä pieniä ja suuria ihmeitä joita omassa elämässämme tapahtuu. Arkipäiväkin on aina uusi armon päivä. Tänäänkin Jeesus kehottaa: - Uskokaa evankeliumi.

On siis kysymys uskosta, josta Raamattu sanoo: Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta. (Room. 10:17) On kysymys evankeliumista, josta Paavali kirjoittaa: Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat, ensin juutalaisille, sitten myös kreikkalaisille. Siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon. Onhan kirjoitettu: ”Uskosta vanhurskas saa elää.” (Room. 1:16-17)

Ja Luther vakuuttaa, että tässä on kysymys Jumalan valtakunnasta, johon sinut ja minut on kutsuttu. Hän jatkaa: ”Tätä valtakuntaa ei hallita väkivallalla vaan saarnaamisella, siis evankeliumilla. Tämä on hänen valtakuntansa. Hän hallitsee sitä siten, että koko hänen voimansa on hänen sanassaan.  Siinä valtakunnassa ovat ne, jotka kuulevat sanan ja uskovat sen. Sanaan sinun on paettava ja tultava osalliseksi koko siitä rauhasta, ilosta, elämästä ja voimasta mikä sanassa on.”

Antakoon tämä Jumalan lahja meille kaikille voimaa ja rohkeutta jokaiseen päivään taivaan tiellä.  Olkoon pyhä sana oppaamme ja turvamme ja syntien anteeksiantamisen matkasauva lohdutuksenamme arjenkin keskellä.

 

Tule kanssani, Herra Jeesus,

tule siunaa päivän työ.

Tule illoin ja aamuin varhain,

tule vielä, kun joutuu yö.  

 

Tule askele askeleelta

minun kanssani kulkemaan.

Sua ilman en saata olla,

pysy luonani ainiaan. V.548

 

Matti Ihalainen