Jumalan huolenpito

6.9.2018

Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste raiskaa ja missä eivät varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta. Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi. Matt. 6: 19-21

 

Katselen koulua, joka on rakennettu 65 vuotta sitten. Siihen aikaan koulu oli varmasti paikkakunnan hienoimpia rakennuksia. Opettajat ja oppilaat saivat ihastella uutta rakennusta, jossa myös tulevat sukupolvet tulevat saamaan opetusta.

 

Tänään paikalla ovat purkukoneet. Koulu on tullut tiensä päähän. Vanha koulu puretaan ja uusi rakennetaan tilalle. Muutaman vuoden kuluttua huippumoderni koulu palvelee taas opettajia, oppilaita ja toivottavasti myös tulevia sukupolvia.

Se, mikä tänään on uutta, hienoa ja modernia, on muutaman vuoden tai vuosikymmenen kuluttua vanhaa ja purkukelpoista.

 

Kaiken uuden ja ihmeellisen keskellä on hyvä muistaa se, mikä pysyy aina. Sitä eivät vuodet ja vuosikymmenet haalista. Evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta pysyy nyt, aina ja iankaikkisesti.

 

Golgatan veressä on kaikki se voima, mikä sillä on aina ollut. Syntinen ihminen saa luottaa siihen, että Jeesuksen veri pesee puhtaaksi kaikki synnit. Joka hetki saamme laittaa turvamme Jeesukseen.

 

Kun turvamme on Jeesuksessa Kristuksessa ja Hänen sovintotyössään, niin saamme luottaa myös siihen, että Jumala pitää meistä huolen jokaisena elämämme päivänä. Antakoon Jumala meille voimia kantaa sellaista sydäntä, että emme kiinnity liiaksi tähän maailmaan vaan olisimme jokaisena hetkenä valmiita lähtemään täältä. Se aarre, joka meitä kerran odottaa, on iankaikkinen elämä taivaassa yhdessä Jeesuksen kanssa. Siitä aarteesta ihminen saa olla osallinen jo tässä ajassa, kun uskomme ja turvaamme vapahtajaamme Jeesukseen Kristukseen.

 

Markus Puuska