Taivaan kansalaisena maailmassa

6.7.2018

En ole voinut itse vaikuttaa syntymäkotiini enkä synnyinmaahani. Kiitän Luojaani siitä, että olen saanut syntyä täällä Suomessa rakastavaan ja turvalliseen kotiin ja saanut Suomen kansalaisuuden. Täällä isiemme maassa olen saanut varttua kestävien perusarvojen varassa, joita veteraanisukupolvi on puolustanut raskaina sodan hetkinä. Tänään kiitämme heitä valtavan suuresta uhrauksesta kansallisen vapautemme ja itsenäisyytemme säilyttämiseksi. Ennen kaikkea annamme tästä kiitoksen kansojemme Kaitsijalle, joka oli voimanamme vaikeana aikana.

 

Meillä jokaisella on oma kutsumustehtävämme rakentaa yhteistä isänmaatamme ja palvella lähimmäisiämme niillä lahjoilla, joita olemme saaneet. Riippumatta vakaumuksestamme meidän tulee ponnistella kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien ihmisten auttamiseksi kaikkialla maailmassa. Jeesuskaan ei rukoillut sitä, että Isä ottaisi häneen uskovat pois maailmasta, vaan että varjelisi heitä pahasta sekä julistaisivat ihmisille hyvää sanomaa Kristuksesta. Tähän rukoukseen on syytä yhtyä meidänkin ajassamme.

 

***

 

Rakastava ja kaikkivaltias Jumala on lahjoittanut minulle myös toisenlaisen valtakunnan kansalaisuuden. Sen rajoja ei ole piirretty ihmisten laatimiin karttoihin eikä sitä hallita ihmisten säätämillä laeilla, vaan Jumalan muuttumattomalla sanalla. Olen saanut myös tämän kansalaisoikeuden ilman omaa ansiotani Jumalan suuresta armosta ikuisesti voimassa olevalla testamentilla, kun Vapahtajamme on antanut henkensä syntieni tähden Golgatan ristillä. Sekä Raamattu että Jeesuksen armahtama sydämenikin vakuuttavat tämän ihmeen olevan totta joka päivä yhä uudestaan. Tämän valtakunnan kansalaisen täydellinen juhlahetki on silloin, kun matkan päättyessä saamme ikuisen rauhan ja levon Jumalan luona taivaassa. 

 

Oletko sinä, rakas lähimmäiseni, ottanut vastaan tämän lahjaksi annettavan testamentin? Se on tarjona kaikille, jotka tarvitsevat Jeesuksen sovitustyötä ja anteeksiantoa katuviin sydämiinsä.

 

Sakari Siltala