Herra on noussut kuolleista, hauta on tyhjä

16.4.2017

Opiskelutoverini kertoi keskustelustaan uskolle vieraan miehen kanssa. Tämä oli todennut aluksi: ”Uskonne perustuu siis siihen, että Jumala on olemassa.” Kaverini oli vastannut: ”Ei suinkaan. Uskomme perustuu siihen, että Kristus on noussut kuolleista.”

Tähän suuntaan Paavalikin vastasi niille, jotka aikanaan Korintossa eivät uskoneet Kristuksen ylösnousemukseen kuolleista: ”Ellei kuolleita herätetä, ei Kristustakaan ole herätetty. Mutta ellei Kristusta ole herätetty, teidän uskonne on pohjaa vailla ja te olette yhä syntienne vallassa.” 1 Kor. 15:16,17.

Profeetta Miika kuvaa Jeesuksen mukana haudatun syntivelkamme kohtalon: ”Sinä armahdat meitä yhä, poljet syntimme jalkojesi alle. Kaikki syntimme sinä heität meren syvyyteen.” Miika 7:19. Sinne meni ja jäi syntivelkamme. Jeesus, Jumalan Karitsa, nousi kuolleista ilman syntitaakkaamme. Paavali toteaa tästä: ”Jumala antoi Kristuksen kuolla meidän rikkomustemme tähden ja herätti hänet kuolleista meidän vanhurskauttamisemme tähden.” Room. 4:25.

Ylösnousseella Jeesuksella ei ole taakkanaan mitään syntiä – luonnollisesti ei omaa syntiä, mutta ei enää meidänkään omaamme. Ylösnoussut Kristus on vanhurskas ja niin myös meidän vanhurskautemme. ”Kristus on näet lain loppu, ja niin tulee vanhurskaaksi jokainen, joka uskoo.” Room. 10:4. Vanha testamentti vahvistaa tämän antaessaan Herralle nimeksi ”Herra on meidän vanhurskautemme.” Jer. 33:16.

Kiitos nyt Herran, kun nimeensä luottaa me saamme, eläissä, kuollessa turvata Vapahtajaamme. Jeesus hän on, hänelle kaikukohon kiitos ja kunnia! Aamen.

Virsi 329:5

Matti Aaltonen