Rippikoulut 2018

23.8.2017

Ennakkoilmoittautuminen 25.8.2017 mennessä.

Vuonna 2018 Esikoiset järjestää yhden tai kaksi rippikoulua Tampereen hiippakunnalta saadulla järjestörippikoululuvalla, yhteistyössä ev.lut. seurakuntien kanssa. Nyt kartoitetaan osallistumiskiinnostusta ja osallistujamäärää. Rippikoulut ovat kaikille avoimia ja siten toivotaankin, että tätä tiedotetta jaetaan vapaasti mahdollisimman laajasti ja luetaan kokoontumisissa. 

Ensimmäinen rippikoulu koostuu kevään aikana Lahden seudulla pidettävistä lähipäivistä ja leiristä Kalliopirtin leirikeskuksessa Kärkölässä 11.-18.7.2018. Konfirmaatio tapahtunee jossakin Lahden seudun kirkossa, mutta konfirmaatiopäivää ei ole vielä sovittu. Opetukseen ja leirin järjestelyihin osallistuvat mm. Esikoisten sananpalvelijat ja Lahden seurakuntayhtymän pappi. Isosiksi toivotaan ja pyydetään omia nuoriamme. Leiririppikoulu maksaa 100 euroa. Maksuun on mahdollisuus hakea huojennusta. Leirin järjestelyyn ja ruokahuoltoon ei oleteta vanhempien talkootyöpanosta. 

Jos osallistujia tulee enemmän kuin yhteen leiririppikouluun mahtuu, järjestetään myös toinen. Tuon toisen rippikoulun keskuspaikkana on Tampere, mutta sen toteutustapaa ja paikkaa ei ole vielä tarkemmin sovittu. 

Rippikoulut toteutetaan ev.lut. kirkon normaalin rippikouluohjeistuksen mukaisessa kehyksessä. Ne käsittelevät asioita syvällisesti. Hengellisen sisällön lisäksi ne antavat nuorille hienon mahdollisuuden tutustua ja ystävystyä saman ikäisten nuorten kanssa. Rippikoulun jälkeen nuorten taival seurakuntayhteydessä voi jatkua tuttujen matkaystävien kanssa mm. nuorten tapahtumiin ja -iltoihin, seuroihin, jumalanpalveluksiin osallistuen. Tässä kaikessa tapahtukoon Taivaan Isän tahto! 

Ensimmäiseen leiririppikouluun ilmoittaudutaan virallisesti myöhemmin tämän syksyn aikana Lahden seurakuntayhtymän verkkosivujen kautta. Siitä tulee ohjeistus myöhemmin. 

Nyt kuitenkin toivotaan ei-sitova ennakkoilmoittautuminen osallistujamäärän ja toisen rippikoulun tarpeen kartoittamiseksi. Ennakkoilmoittautuminen/kiinnostuksen osoitus tehdään lähettämällä sähköposti osoitteeseen info@esikoiset.fi 25.8.2017 mennessä. Sähköpostissa kerrotaan mahdollisen osallistujan koko nimi, syntymäaika, asuinkunta, kotiseurakunta, huoltajan nimi ja yhteystiedot.

Lisätietoja rippikouluista antaa Jorma Halme (p. 044 341 3864, sposti: jorma.halme@pp.inet.fi).

 

Jumalan rauhan terveisin,

 

 

Rippikoulutyöryhmä