Seurat Hammaslahdessa

6.8.2017

Pohjois-Karjalan Hammaslahdessa Nivan koululla oli isot seurat heinäkuun 22. ja 23. päivänä. Ne olivat seudun ensimmäiset Esikoisten seurat. Seuroihin oli lähetetty Eero Nieminen ja Jorma Halme. Koulun sali täyttyi seuraväestä, johon kuului pohjoiskarjalaisten lisäksi suuri joukko entisiä pohjoiskarjalaisia ja muita ystäviä ympäri Suomea sekä maahanmuuttajia. Kutsu oli tavoittanut myös lähiseudun väkeä ja sellaisiakin, jotka olivat viimeksi olleet sikäläisissä tupaseuroissa kymmeniä vuosia sitten.

Järjestäjien puolesta Kalle Sorsa toivotti seuraväen tervetulleeksi ja kertoi herätysliikkeemme vaiheista tällä seudulla. Viime vuosikymmeninä on paikkakunnalla ollut seuroja aivan satunnaisesti. Seudun väki on käynyt seuroissa Joensuussa. Lauantain seuroissa Eero Nieminen saarnasi laupiaan samarialaisen vertauksesta Luukas 10:25-37.

Sunnuntaina oli Rääkkylän kirkossa Esikoiset ry:n kirkkopyhä. Liturgina toimi Risto Tuominen ja Eero Nieminen saarnasi päivän tekstin mukaan rikkaasta nuorukaisesta Mark. 10:17-27. Rikkaana on mahdoton päästä taivaan valtakuntaan, vain tyhjä käsi voi ottaa armon vastaan.

Iltapäivällä oli seurat Nivan koululla ja Jorma Halme saarnasi psalmista 103, joka puhuu kiitollisuudesta.

Seurat koettiin virvoituksen hetkeksi. Niin kutsujat kuin vieraat olivat kiitollisia ravitsevasta ja rohkaisevasta Jumalan sanasta. Seurojen järjestämiseen liittyneet lukuisat tehtävät sujuivat siunatulla tavalla. Näille seuroille toivotaan jatkoa.

 

Seppo Leivo