Kutsu Jumalan valtakuntaan

19.6.2023

”Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, mikä kadonnut on." (Luuk.19:10)

Elämämme aikana voimme saada monenlaisia kutsuja -joskus arvokkaisiinkin juhliin ja tilaisuuksiin. Niistä tunnemme aina iloa ja mielihyvää, etenkin siksi, että juuri minua on nyt muistettu. Kutsun jälkeen alkaa valmistelu tulevaan – ennen kaikkea pitää miettiä, onko minulla juhlan arvokkuuteen sopivia vaatteita.

Yksi kutsu ylitse muiden on kuitenkin kutsu Jumalan valtakuntaan. Jeesus on perustanut seurakuntansa toimittamaan tätä tärkeää kutsua. Seurakunta on maan päällä Jumalan huone ja taivaan ovi. Siellä tätä kutsua toimitetaan evankeliumin saarnan ja sakramenttien välityksellä. Jumala kutsuu myös hyvän Pyhän Henkensä kautta ja välityksellä. ”Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani.” (Ilm.3:20)

Olethan kuullut tämän kutsun? Jos olet kuullut ja antanut myönteisen vastauksenkin, olet maailman onnellisin ihminen. Juhlapuvunkin olet saanut lahjaksi. Se on Kristuksen vanhurskaus, johon olet saanut uskolla pukeutua. Juhla voi alkaa pian.

Jos et ole kuullut tai epäröit kutsun vastaanottamista, muista nyt, että olemme kaikki kadonneita lampaita – syntiinlankeemuksesta osallisia. Meitä varten Jeesus jätti taivaan kodin ja enkelien seuran, etsiäkseen meidät takaisin paratiisin iloon. Vielä on armon aikaa. Tule seurakuntaan kuulemaan, toteamaan ja uskomaan, että kutsu kuuluu myös sinulle. Vaikka olisit kuinka kauas eksynyt, sinulle kuuluu ilosanoma Jeesuksesta. Hyvä Paimen välittää sinusta. Hän itse lupaa: ”Kadonneet minä tahdon etsiä, eksyneet tuoda takaisin, haavoittuneet sitoa, heikkoja vahvistaa; mutta lihavat ja väkevät minä hävitän. Minä kaitsen niitä niin, kuin oikein on.” (Hes. 34:16)

Jumalan Poika pesee ja puhdistaa sovintoverensä voimalla meidät kaikki taivaskelpoisiksi ja pukee kauniiseen juhlapukuun ilman rahaa ja ilman hintaa.

Sanokaamme nyt kiitollisin mielin yhdessä apostoli Paavalin sanoin: ”Minä riennän kohti päämäärää, voittopalkintoa, johon Jumala on minut taivaallisella kutsumisella kutsunut Kristuksessa Jeesuksessa.” (Fil. 3:14)

 

Eero Nieminen