Poriin uusi rukoushuone  

13.3.2018Poriin on hankittu oma Esikoisten rukoushuone. Sopiva kiinteistö löytyi Aatuntien varrelta. Rakennus soveltuu pienin muutoksin seurakäyttöön.

Yläkerrassa on sali, jossa on noin 160 istumapaikkaa. Alakerrassa on pieni keittiönurkkaus ja kokoustila, josta porilaiset ovat kunnostaneet ruokasalin, jossa on noin 40 istumapaikkaa. Lisäksi on yhdistetty neuvottelu- ja lepohuone. Talon kokonaispinta-ala on 364 neliötä ja se on noin 40 vuotta vanha. Perusteellisia korjaustöitä on tehty vuonna 2004. Vuokratontin pinta-ala 845 neliötä.

Rukoushuone on otettu seurakäyttöön 14.1.2018.

Vihkiäisseurat pidettiin Porin isojen seurojen aikaan 10.2.2018. Tilaisuuden avasi Veikko Vuohijoki ja toivotti vieraat tervetulleiksi. Virren ja rukouksen jälkeen Sakari Siltala vihki rukoushuoneen Jumalan sanalla ja juhlallisesti johti seuraväen uskontunnustukseen.

Juhlaan toivat tervehdyksensä Porin seurakuntien edustajat. Porin Teljän seurakunnan tervehdyksen toi kirkkoherra Kaisa Huhtala ja Länsi-Porin seurakunnan tervehdyksen kirkkoherra Mika Kyytinen. Esikoiset ry:n puheenjohtaja Heikki Purtanen toi esille yhteisen ilomme uudesta rukoushuoneesta.

Seuroissa Laestadiuksen saarnan luki Martti Lahtinen ja saarnan piti Sakari Siltala (Luuk. 2:41-52). Virren jälkeen seuraväki kutsuttiin juhlakahville. Vihkiäistilaisuuteen ja seuroihin osallistui porilaisten lisäksi vieraita monelta paikkakunnalta.

Rukoushuoneen hankinta tehtiin Poriin perustetun Porin seudun Esikoiset ry:n nimiin. Paikallinen yhdistys vastaa kiinteistön omistuksesta ja hallinnoinnista.

 

Rukoushuoneen osoite on Aatuntie 21, 28600 Pori 

Seurat ovat tavallisesti sunnuntaisin ja pyhäpäivinä kello 15.

Tervetuloa seuroihin Poriin.