Kirje Jaamaan

7.9.2022

Hämeenlinnassa 04.09.2022

Rakas veljemme Anatoli 

Tervehdimme sinua, perhettäsi ja kaikkia Jaaman, Kosemkinan ja ympäristön seurakuntalaisia Jumalan armon ja rauhan tervehdyksellä. 

Kiitämme Jumalaa ja olemme iloisia kaikista viesteistä ja tervehdyksistä, joita olemme saaneet sinun kauttasi. Kaipaamme yhteisiä hetkiä. Nyt joudumme olemaan erossa toisistamme, mutta fyysinen etäisyys ei ole kuitenkaan rikkonut Pyhän Hengen rakentamaa yhteyttä välillämme. Erityinen ilo on lukea kirjeestäsi monipuolisesta toiminnasta, jossa saatte palvella seurakuntaa. Erityinen kiitoksen ja rohkaisun aihe on se työ, jota teette lasten ja nuorten parissa. Koemme täällä suuren huolen ja joskus voimattomuuden tunteitakin juuri tämän tärkeän asian edessä. Iloinen asia on myös kuulla seurakuntien työtekijöiden kohtaamisista. Rohkaisemme yhteyden rakentamiseen myös jatkossa.  Kaikki tarvitsemme toistemme tukea ja rukouksia. Haluamme rukoilla teille voimia ja viisautta Herran työssä. Jeesus on onneksemme lupauksensa mukaan kanssamme jokaisena päivänä ajan loppuun asti.

Me täällä kannamme huolta ihmisistä, jotka luopuvat Jumalasta, eivätkä ymmärrä omaa ikuista parastaan. Rukoilemme kirkkomme puolesta. Olemme kiitollisia, että sunnuntaisin kirkonkellot kutsuvat Jumalanpalvelukseen ja saamme nauttia Kristuksen ruumiin ja veren syntien anteeksi saamiseksi ja uskomme vahvistukseksi. Joka sunnuntai järjestämme seuroja eri paikkakunnilla ja kohtaamme uskon ystäviä. Syksyn edetessä alkavat täällä myös nuortenillat, pyhäkoulut ja raamattuillat. Näin voimme rohkaista toisiamme uskon tiellä. Sanan äärellä saamme tuntea yhteyttä myös teidän kanssanne, vaikka emme näe toisiamme. 

Paholaisen tarkoitus on edelleenkin riistää meidät pois Jumalan huolenpidosta. Maailma ympärillämme houkuttelee monin tavoin ja synti meissä tahtoisi uudelleen johdattaa meidät orjan asemaan. Meidän turvamme on kuitenkin ikiaikojen Jumala ja Hänen Sanansa - Jeesus Kristus.

Jeesus itse opettaa ja rohkaisee häneen uskovia aikanaan ja nyt meitä.

Niille juutalaisille, jotka nyt uskoivat häneen, Jeesus sanoi: »Jos te pysytte uskollisina minun sanalleni, te olette todella opetuslapsiani. Te opitte tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita. »He vastasivat hänelle: »Me olemme Abrahamin jälkeläisiä, emme me ole koskaan olleet kenenkään orjia. Kuinka voit sanoa, että meistä tulee vapaita?» Jeesus vastasi: »Totisesti, totisesti: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja. Orja ei pysy talossa ikuisesti, mutta poika pysyy. Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita. (Joh.8:31-36)

Tämä Sana vie meidät uskomaan ja luottamaan evankeliumin ytimeen, Jumalan poika on vapauttanut meidät synnin orjuudesta kärsimällä synnin rangaistuksen. Omassa ruumissaan Hän voitti kuoleman ylösnousemuksellaan. Hän sinetöi pelastuksemme taivaaseen astumisellaan.

Jeesuksen nimessä ja veressä on kaikki synti sovitettu, ja sen saatte ja saamme uskoa ja omistaa voimaksi matkallemme.

Rukoillaan toistemme puolesta

Juuso Ahonen yhdessä 

Esikoiset ry:n ystävien kanssa