Matkalla Toksovassa 17.-19.8.2018

3.10.2018

Elokuinen Toksovan-matka alkoi perjantaiaamuna Hämeenlinnasta ja eteni Lahden kautta Terijoelle, jossa pidettiin iltaseurat. Petri Honkala ja Timo Marttinen palvelivat seurakuntaa Sanalla.

 

Yösijan tarjosi pappila.

 

Lauantain aamupäiväseuroihin Lempaalan kappeliin saapui kymmenisen kyläläistä. Lempaalan kylässä Pohjois-Inkerissä on ollut luterilainen seurakunta jo 1600-luvun alussa, ensimmäinen Inkerinmaalla. Kylästä purettiin 1000-paikkainen kirkko vuonna 1935. Uusi kappeli rakennettiin vuosikymmenien jälkeen, vuonna 2001.

 

Lempaalasta  matka jatkui Lieskolaan ja Varpulan Hilman luokse. Hilma on 93-vuotias Suomesta alkoholisti-poikaansa hoitamaan palannut iloinen vanhus, jolle vieraat saivat tervehdyskäynnin yhteydessä asettaa myös ehtoollisen. Hilmaa on syytä käydä tervehtimässä jokaisella Toksovan-matkalla! Kaksi muutakin tervehdyskäyntiä tehtiin samaan tapaan.

 

Iltapäivällä oli raamattutunti Toksovan seurakuntatalolla aiheesta "miehen ja naisen välinen suhde Efesolaisten 5.luvun johdolla". Ennen raamattutuntia samassa tilassa kokoontui Toksovan kirkkoneuvosto, ja paikalla olikin runsaasti väkeä ja keskustelu vilkasta. Herran siunasi yhteisen hetken.

 

Sunnuntaina matkaohjelmassa oli kaksi jumalanpalvelusta: Toksovassa ja Haapakankalla. Toksovassa liturgina oli kirkkoherra Aleksei Uimonen ja Petri saarnavuorossa, Haapakankaalla liturgina kirkkoherra Ivan Hutter ja Timo saarnasi.

 

Sunnuntailounaan jälkeen hyvästeltiin toksovalaiset ja lähdettiin kotimatkalle. Mukana paluumatkalla tuli Suomeen myös pari tyttöä viettämään lomaviikkoa kummiensa luokse.

 

Kiitos Taivaan Isälle matkan onnistumisesta taas kerran!